Νίνα Κασιμάτη: Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας εκπέμπει SOS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

132 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα αναζητούν λύσεις για την νομιμοποίηση  των Ναυταθλητικών εγκαταστάσεών τους

Στη Βουλή έφερε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη τα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών εγκαταστάσεών των Ναυτικών Ομίλων της Χώρας, όπως αυτά παρουσιάζονται στην Επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε για τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μένδώνη, βάσει της με αρ.πρωτ. 51/2022 και ημερομηνία 21/11/2022 Επιστολής του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, με την οποία κοινοποιούν την Επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, τους καλεί να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη διαγραφή των διοικητικών πρόστιμων όσων Ναυτικών Ομίλων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, να δώσουν λύσεις σχετικά με τα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών εγκαταστάσεών των Ναυτικών Ομίλων της χώρας, να απαντήσουν και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι ένα περιφερειακό μικρό Ναυταθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά και συγκεκριμένα στην Σαλαμίνα εθελοντικά, διακονώντας την Ιστιοπλοΐα και υπηρετώντας τον αθλητισμό. Διωχθήκαν Ποινικά για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν με παραχώρηση από το Δημ. Λιμ. Ταμείο Σαλαμίνας για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές από κακόβουλους και δικαιώθηκαν. Παρ΄ όλα αυτά αντιμετωπίζουν την βάσανο του Διοικητικού Προστίμου για τους ίδιους λόγους, καθώς η πολυπλοκότητα της Ελληνικής Νομοθεσίας αναγάγει σε αμφιλεγόμενες ερμηνείες των οργάνων της Διοίκησης, οι οποίες τους ταλαιπωρούν και τελικά εμποδίζουν την απρόσκοπτη άσκηση των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Βρίσκονται εν αναμονή Αποφάσεων της Διοικητικής Δικαιοσύνης, με ούτως ή άλλως βαρύ για τα βαλάντιά τους οικονομικό τίμημα. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι αδυνατεί να παρέξει λύσεις.

Εκτιμούν ότι η ικανοποίηση του αιτήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θα δώσει ανάσες ζωής, ιδιαίτερα στα περιφερειακά Ναυταθλητικά Σωματεία, που έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους για να επιτελέσουν απρόσκοπτα την λειτουργία των.

Καταλήγοντας στην Επιστολή τους αναφέρουν πως, ευελπιστούν στην θετική αποδοχή και στήριξη μιας Πολιτικής (νομοθετικής) λύσης, βάλσαμο για όλους Ναυτικούς Ομίλους και τις Διοικήσεις των που ταλαιπωρούνται Πανελλαδικά.

Επισυνάπτεται η Κοινοβουλευτική Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς  Επικρατείας
 Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: 132 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα αναζητούν λύσεις για την
νομιμοποίηση των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων τους.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά για τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μένδώνη, βάσει της με αρ.πρωτ. 51/2022 και ημερομηνία 21/11/2022 Επιστολής του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, με την οποία κοινοποιούν την Επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, σχετικά με τα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων των Ναυτικών Ομίλων της Χώρας, που προσυπογράφουν 132 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι ένα περιφερειακό μικρό Ναυταθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά και συγκεκριμένα στην Σαλαμίνα εθελοντικά, διακονώντας την Ιστιοπλοΐα και υπηρετώντας τον αθλητισμό. Διωχθήκαν Ποινικά για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν με παραχώρηση από το Δημ. Λιμ. Ταμείο Σαλαμίνας για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές από κακόβουλους και δικαιώθηκαν. Παρ ́ όλα αυτά αντιμετωπίζουν την βάσανο του Διοικητικού Προστίμου για τους ίδιους λόγους, καθώς η πολυπλοκότητα της Ελληνικής Νομοθεσίας αναγάγει σε αμφιλεγόμενες ερμηνείες των οργάνων της Διοίκησης, οι οποίες τους ταλαιπωρούν και τελικά εμποδίζουν την απρόσκοπτη άσκηση των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Βρίσκονται εν αναμονή Αποφάσεων της Διοικητικής Δικαιοσύνης, με ούτως ή άλλως βαρύ για τα βαλάντιά τους οικονομικό τίμημα. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι αδυνατεί να παρέξει λύσεις.

Εκτιμούν ότι η ικανοποίηση του αιτήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θα δώσει ανάσες ζωής, ιδιαίτερα στα περιφερειακά Ναυταθλητικά Σωματεία, που έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους για να επιτελέσουν απρόσκοπτα την λειτουργία των.
Καταλήγοντας στην Επιστολή τους αναφέρουν πως, ευελπιστούν στην θετική αποδοχή και στήριξη μιας Πολιτικής (νομοθετικής) λύσης, βάλσαμο για

όλους Ναυτικούς Ομίλους και τις Διοικήσεις των που ταλαιπωρούνται Πανελλαδικά.
Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στους Υπουργούς Επικρατείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού την Επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Γίωργο Γεραπετρίτη και κ. Λίνα Μενδώνη, να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη διαγραφή των διοικητικών πρόστιμων όσων Ναυτικών Ομίλων έχουν δικαιωθεί δικαστικά, να δώσουν λύσεις σχετικά με τα υπάρχοντα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων των Ναυτικών Ομίλων της χώρας, να απαντήσουν και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.
Επισυνάπτεται η Επιστολή. Αθήνα, 21/11/2022

Η καταθέτουσα Βουλευτής Κασιμάτη Νίνα

2C3D008C 59EC 4067 9F49 78F72EB0C0DD

ΔΗΜΟΦΙΛΗ