Το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού ήταν μόνο η αρχή – Ακολουθεί τσουνάμι πλειστηριασμών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες με τους αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εντολής έξωσης, σήμερα το πρωί, στου Ζωγράφου.

Μετά από το σφοδρό κύμα αντιδράσεων, με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ διευκρινίζει ότι η αστυνομική παρουσία βρέθηκε στον χώρο προκειμένου να προστατέψει τον δικαστικό επιμελητή. Δηλαδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί ενήργησαν εκτός εντολών.

«Διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του(άρθρο 160 του Π.Δ.141/91)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, το βίντεο με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, η ίδια η κ. Κολοβού καταγγέλλει ότι έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και ότι ένας αστυνομικός, την χτύπησε στο χέρι.

Έξω από το σπίτι, γείτονες της κ. Κολοβού συγκεντρώθηκαν για να της συμπαρασταθούν.

«Από τον Πάτση είστε; δεν ντρέπεστε να κάνετε αυτά τα πράγματα; Ντροπή» ακούγεται να λέει ένας γείτονας στους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι, μετά από έντονη παρέμβαση πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο, η διαδικασία σταμάτησε προσωρινά, καθώς η μεταφορική έφυγε από το σπίτι έχοντας βγάλει μόνο μερικά έπιπλα.

Για χρέη ύψους 15.000 ευρώ έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό η Ιωάννα Κολοβού. «Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος. Ήρθαν σήμερα, σπάσανε την πόρτα και με χτύπησε πολύ δυνατά στο χέρι» είπε η ίδια νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο Open.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ