Η νέα συντριβή των Οθωμανών είναι χρέος της Ελλάδας αλλά και της ανθρωπότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταδόθηκε δήλωση, στον απόηχο των εκδικητικό καί απάνθρωπο, και εγκληματικό, σφαγιασμό Κούρδων αμάχων από την πάνοπλη Τουρκική αεροπορία, μέλους του κογκρέσου των ΗΠΑ, περί πρόσθεσης ακόμη ενός, επί πλέον των υπαρχόντων, αιτίου,για άρνηση παράδοσης / πώλησης / αναβάθμισης Αμερικανικού οπλισμού στην εγκληματική Τουρκία.

Και στα ψιλά, μα πολύ ψιλά αυτής, ο όρος «αν δεν αποχωρήσουν τα Τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» επί τέλους. Παρ όλα όμως αυτά, και εφόσον αληθέψουν τοις πράγμασι αυτών, πάλι η Τουρκια κερδίζει από αυτό, αφού τα ίδια στρατεύματα θα βρίσκονται ακριβώς απέναντι της νήσου, ενώ για μας, την Ελλάδα η Μεγαλόνησος θα εξακολουθεί να κείται μακράν. Λες και η υπεράσπιση των αδελφών Κυπρίων ή, και γιατί όχι, των εδαφών αυτών, είναι θέμα ….ναυτικών μιλίων, και όχι Αμερικής.

Έτσι λοιπόν, και όταν αυτά συμβούν, το τούρκικο στράτευμα θα κοστίζει στους Τούρκους πολύ λιγότερο χρήμα στην συντήρηση αυτού, συμβάλλοντας οικονομικά στην αγορά του εξ Αμερικής οπλισμού, που διακαώς λατρεύουν να αποκτήσουν οι αιμοχαρείς γείτονές μας. Με ένα σμπάρο όχι μόνο δυό τριγόνια αλλά περισσότερα, πέραν και της «επίδειξης» μιας μή υπαρκτής τούρκικης «ειρηνιστικής» διάθεσης. Εν τω μεταξύ θα έχει η Ελλάδα μας ολοκληρώσει και αυτή αυτό που ήδη άρχισε. Τον αφοπλισμό των νησιών!! Ρεπουμπλικάνος το πιο πάνω μέλος του Αμερικανικού κογκρέσου.

Εν τω μεταξύ μεταδίδεται θετική ανταπόκριση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι στα «παρακάλια» τα πολύ, μα πάρα πολύ, θερμά (τί άραγε να τούταξε ποιός να ξέρει) του Ερντογάν γιά επανέρναξη των, τη Αγυπτιακή πρωτοτοβουλία, διακοπέντων συνομιλιών, για νέο μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου,εις βάρος των Ελληνικών νησιών, μεταξύ τους με, εκτός των …άλλων, το δέλεαρ της προσφοράς περισσοτέρων τετραγωνικών μιλίων θάλασσας από όσα έχει σήμερα με το με την Ελλάδα μοίρασμα.

Το είχε ξανά προσφέρει, μόνο που το φρέσκο προβλέπεται να είναι πολύ περισσότερο «γενναιόδωρο» όπως και ….κτλ. Το ερώτημα είναι πως αν, και με το πέρας αυτών των προσεχών συνομιλιών, ο Αιγύπτιος ενδώσει. Θα ενδώσει; Θα ενδώσει αδιαφορώντας για τον λαό της Λιβύης; Της Συρίας, του Ιράκ, των Κούρδων και τόσων άλλων αδελφών του θέτοντας όλους αυτούς τους λαούς και ανθρώπους, και του δικού του, μακροπρόθεσμα ενδεχομένως, ξανά κάτω από την μπότα του νέου Οθωμανού Τούρκου φιλάργυρου κατακτητή;

Η θερμή χειραψία Ερντογαν και Αλ Σίσι στο τουρκόφιλο Κατάρ και υπό το βλέμμα του εκεί (προξενητή;) ηγέτη χρήζουν άμεσης παρακολούθησης και αντιμετώπισης από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αφού ζωτικά, μας αφορά όπως και την Κύπρο.

Η τούρκικη έτοιμη προσφορά στην Αίγυπτο σε χάρτες και, στα έξω από τους χάρτες αυτή τη φορά, της προσφοράς παρελκόμενα όπως ίσως (τί ίσως; βεβαίως βεβαιότατα) ακόμα και συμμετοχή στα έσοδα της κλοπής απο τους Τούρκους των Λιβυκών πετρελαίων να είναι στο τραπέζι, για να παραμεριστεί ο μή εισέτι «πιασμένος» Χαφτάρ, παρά τα ,,,,τόσα όσα που του είχαν προσφερθεί, και τα αρνήθηκε, παραμένοντας,τηρώντας τον όρκο του, Λίβυος αξιωματικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ