Ειδικό δικαστήριο: Εισαγγελέας γκρεμίζει τις δόλιες κατηγορίες κατά της Ελένης Τουλουπάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαλλακτική ήταν η κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο και του πρώην επίκουρου εισαγγελέα Στυλιανού Μανώλη σε ότι αφορά την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Είναι ένας ακόμη εισαγγελικός λειτουργός που η κατάθεσή του είναι απαλλακτική για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο, μετά τις καταθέσεις του εισαγγελέα Εφετών και πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, του εισαγγελέα Χρήστου Ντζούρα και του αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Όπως τόνισε στην κατάθεσή του, οι αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους ισχυρισμούς ότι δήθεν παρέλειψε να τιμολογήσει φάρμακα επί υπουργίας του, για την οποία η κα Τουλουπάκη κατηγορείται ότι δεν τη διαβίβασε ως όφειλε αμελλητί στη Βουλή, ο κ. Μανώλης ανέφερε πως δεν «αποτελούσαν μήνυση ούτε και κατονόμαζε ευθέως κάποιο πρόσωπο».

«Η πρώτη αναφορά (από τις τρεις που κατατέθηκαν το 2017 από τους βουλευτές ου ΚΙΝΑΛ δεν αποτελούσε μήνυση, δεν κατονόμαζε ευθέως πρόσωπο» ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Μανώλης, διευκρινίζοντας ότι οι αναφορές δεν είχαν τα στοιχεία της μήνυσης.

Πρόεδρος: Σας πήγε στο μυαλό ότι έπρεπε να στείλετε την αναφορά αμελλητί στη Βουλή;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνταν για να σταλεί αμελλητί στη βουλή. Είχε στοιχεία εγγράφου που έπρεπε να διερευνηθεί συνολικά με τη δικογραφία όπως και έγινε.

Πρόεδρος: Είπατε ότι δεν προέκυπτε πράξη. Το όνομα θα μπορούσατε να το βρείτε.

Μάρτυρας: Ναι θα μπορούσε αλλά και με τα στοιχεία αυτά δεν καταγγέλλονταν συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη ούτε όνομα.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης κατέθεσε πως την ίδια διαδικασία ακολούθησαν και για τη 2η αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή χρεώθηκαν στον τότε επίκουρο εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και συσχετίστηκαν με τη δικογραφία για τη Novartis.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου για το αν ενημέρωσε την εισαγγελέα Τουλουπάκη για τις αναφορές του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μανώλης ήταν σαφής:

«Εγώ δεν ενημέρωσα την κα Τουλουπάκη για αυτές τις αναφορές ούτε μου ζητήθηκε» και συμπλήρωσε ότι θεώρησε πως δεν ήταν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είχε ενημερώσει, καθώς οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, δεν κατήγγειλαν συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη στις αναφορές τους, ούτε και πρόσωπο.

Ο κ. Μανώλης ανέφερε επίσης πως τα πράγματα αλλάξαν όταν έλαβαν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και «συγκεντρωθηκαν στοιχεία».

«Υποβάλλαμε στη συνέχεια την αναφορά μας προς την κα Τουλουπάκη μαζι με τη δικογραφία» δεδομένου ότι όπως είπε «οι μάρτυρες είχαν καταθέσει ζητήματα που αφορούσαν μη νομιμότητα αλλά και μην τήρηση του φαρμάκου». Πιο αναλυτικά η αναφορά των τριών τότε επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα, Στυλιανού Μανώλη και Αντώνη Ελευθεριάνου υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Τουλουπάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2018 με την ίδια να την διαβιβάζει αυθημερόν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως όφειλε, καθώς γινόταν αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Η Τουλουπάκη δεν είχε επαφές με Παπαγγελόπουλο

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης ρωτήθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου εάν είχε διαπιστώσει επισκέψεις ή επαφές της εισαγγελέως Τουλουπάκη με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Πρόεδρος: Το διάστημα που ήσαστε επίκουρος είχαν υποπέσει συχνές επισκέψει επαφές με τον κατηγορούμενο Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Απολύτως καμία.

Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια τέτοια αίσθηση.

Μάρτυρας: Ποτέ.

Μάλιστα ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε σε δύο επισκέψεις του κ. Παπαγγελόπουλου στα γραφεία της εισαγγελίας Διαφθοράς τις οποίες χαρακτήρισε ως εθιμοτυπικές.

«Στην υπηρεσία ο Παπαγγελόπουλος ήρθε δύο φορές. Η μια στα μέσα του 201, μια ολιγόλεπτη εθιμοτυπική επίσκεψη μαζι με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρουσία όλων των επίκουρων εισαγγελέων και άλλη μία στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας».

Ο κ. Μανώλης ρωτήθηκε στη συνέχεια και για τα έγγραφα του FBI για τη Novartis.

Πρόεδρος: Όταν αρχίσατε να ερευνάται τη Novartis είχατε την αίσθηση ότι υπάρχουν στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα;

Μάρτυρας: Υπήρχαν ενδείξεις. Σε δύο έγγραφα των αμερικανικών αρχών που δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Πρόεδρος: Ακούσατε ποτέ από την κυρία Ραικου ως διαμαρτυρία δυσαρέσκεια οτι παρενεβη στο έργο της ο Παπαγγελόπουλος όσο ερευνούσε τη Novartis;

Mάρτυρας: Δε γνωρίζω.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ