Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας παραδέχθηκε για άλλη μια φορά τη χρήση χημικών όπλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παραδέχτηκε για άλλη μια φορά τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τον στρατό της χώρας του κατά τις συνεδριάσεις για τον προϋπολογισμό του 2023 στο κοινοβούλιο.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής συνεχίζει τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2023 του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ενέργειες του κατοχικού τουρκικού κράτους κατά των περιοχών Ζαπ, Μετίνα και Αβασίν έγιναν κεκλεισμένων των θυρών κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επέστησε την προσοχή στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων για τον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι «απαγορεύονται τα δακρυγόνα εάν χρησιμοποιηθούν ως μέθοδος πολέμου, αλλά όχι εάν χρησιμοποιηθούν για την προστασία ανθρώπων σε περιορισμένες περιοχές», είπε.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Μοχάμεντ Ρουστού Τριακί, ο Ακάρ απάντησε: «Τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν και συζητήθηκαν πολύ. Κύριε, αυτό το έγγραφο αναφέρει δακρυγόνα. Είναι γνωστό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται επίσης σε αυτό και στις διατάξεις του τροποποιούνται και αναθεωρούνται. Εάν χρησιμοποιείται δακρυγόνα ως μέθοδος πολέμου, απαγορεύεται, αλλά εάν χρησιμοποιείται για την προστασία ανθρώπων σε περιορισμένους χώρους, δεν απαγορεύεται. . . .»

Η χρήση δακρυγόνων σε περιορισμένους χώρους απαγορεύεται από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Ο Ακάρ είχε παραδεχτεί νωρίτερα τη χρήση χημικών όπλων στην κατοχική επίθεση στο Γκαρέ στις 10 Φεβρουαρίου 2021, όπου σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και αστυνομικοί.

Rojava News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ