Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης Κασουλίδης αν λέγαμε ΟΧΙ στο καταστροφικό «Σχέδιο Ανάν»… Με «Μικρασιατική Καταστροφή»! (Τελικά, την επόμενη δεκαετία μάς ήλθε η οικονομική καταστροφή). Τώρα που τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη ο Νίκος Αναστασιάδης, και ξαναμπήκε στο Υπ. Εξωτερικών σαν και δεν υπήρχε άλλο άτομο να αναλάβει το ΥΠΕΞ, ξεκίνησε με το πλασάρισμα ξανά των περιβόητων ΜΟΕ, που του επέστρεψαν στα μούτρα οι Τούρκοι. Βγάζει το καπέλο στον κατακτητή μας Ερντογάν (δήλωση στην Επιτροπή Εξωτερικών της κυπριακής Βουλής) «έμπλεος θαυμασμού, ότι η Τουρκία αξιοποίησε το μέγεθος και τη γεωγραφική της θέση και ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αναβάθμισε σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη και την υπεροχή της σε όλον τον κόσμο» («Σ», 31.10.22, Κυπροφρενής).

Προχώρησε και ζήτησε ανερυθρίαστα ΑΟΖ με κατακτητή Τουρκία (!), πριν από τη συμφωνία με Ελλάδα!!! Και πριν φύγει έστω και… ένας Τούρκος στρατιώτης της! Και στις 11.11.22 μάς φοβέρισε πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι, πέρα από την ενίσχυση των φυλακίων τους στη νεκρή ζώνη, οι Τούρκοι έχουν στα μετόπισθεν έτοιμες δυνάμεις καταδρομών για να επέμβουν», προσθέτοντας πως «σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε ένα επεισόδιο στη ‘‘νεκρή ζώνη’’ από πλευράς του τουρκικού στρατού». Αλλά, παράλληλα, ούτε μια… φρεγάτα δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει! Το επόμενο που θα μας πει είναι ότι θα μας επιτεθούν με πράσινα άλογα και εμείς ούτε αετούς (του Λέλλου) δεν έχουμε!

Αλλά όταν ο Υπουργός αυτός μιας ημικατεχόμενης από την Τουρκία χώρας, σε συνέντευξή του στο Μπλούμπεργκ λέει ότι «η Κύπρος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, έχουμε μια καλύτερη εικόνα της ασκούμενης εξωτερικής μας πολιτικής. Όταν ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας βγάζει το καπέλο στον κατακτητή της πατρίδας μας, να μη μας εκπλήσσει που ο Ερντογάν θέλει να μας φορέσει σαν καπέλο το… φέσι!» («Σ», 31.10.22).

Φανούλα Αργυρού simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ