Χωρίς άδεια παραμονής και δίπλωμα ο Αλβανός που «θέρισε» την κοπέλα στην Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 26χρονος Αλβανός, που ομολόγησε ότι ήταν αυτός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, δεν είχε νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα και για αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Ο 26χρονος, παρουσιάστηκε σήμερα, μετά την λήξη της χρονικής διάρκειας του αυτοφώρου, στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και για σχεδόν τρεις ώρες έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν με το σκουρόχρωμο Scoda χτύπησε την άτυχη κοπέλα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 26χρονου, ενώ για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο οδηγός, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Ασκήθηκε, επίσης, δίωξη από τον εισαγγελέα, για οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη άδεια οδήγησης.

Η 19χρονη, αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Όπως διαπιστώθηκε, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Ο ίδιος ο δράστης, δήλωσε στην απολογία του, ότι «είμαι συντετριμμένος και προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος», ενώ για να δικαιολογηθεί, ανέφερε, ότι «σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, θέλω να πω ότι, αν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δε θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επιπλέον, τόνισε ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες απο το .paraskhnio.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ