Τι ερευνουν οι αρχές στην κιβωτό του κοσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ενδιαφέρον τους σε τρία πρόσωπα που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται ακόμα στην Κιβωτό του Κόσμου έχουν στρέψει οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την πιθανότητα να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά μέσα στις δομές.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς την έρευνα γύρω από την υπόθεση της ΜΚΟ, ενώ μάρτυρες, ανάμεσα τους παιδιά και εργαζόμενοι, εξετάζονται καθημερινά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από την κατάθεση πρώην εργαζόμενου, έχουν προκύψει ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση τριών τροφίμων, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι πρώτες καταγγελίες.

Σήμερα κατέθεσαν στις εισαγγελείς δύο πρώην εργαζόμενοι, παιδαγωγοί, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαρτύρων στους 12.

Επτά μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. 5 στις δύο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου.

Παράλληλα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη όποτε τους ζητηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επικοινωνήσει με την Εισαγγελία και έχουν τεθεί στη διάθεση των Αρχών.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου και Γιάννης Κότσος είναι οι δικηγόροι οι οποίοι αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του πατέρα Αντώνιου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ