Άγριο σφυροκόπημα του Fox κατά της Τουρκίας με αφορμή τους βομβαρδισμούς Κούρδων αμάχων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σφυροκόπημα του Fox κατά της Τουρκίας με αφορμή τους βομβαρδισμούς Κούρδων αμάχων αλλά και μαχητών στην Συρία και το βόρειο Ιράκ, είναι μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, ο Ερντογάν υπολόγιζε στην στήριξη του Τραμπ για να συνεχίσει τα εγκλήματα του. Αυτό, διότι ο τέως αμερικανός πρόεδρος ενώ κρατούσε μία στιβαρή πολιτική έναντι της Τουρκίας, ξαφνικά το 2018 άλλαξε στάση, ήρθε κοντά με τον Ερντογάν, ενώ ξεκίνησαν και τις οικογενειακές business.

Ο λόγος της μεταστροφής του ήταν η ενδεχόμενη εμπλοκή του γαμπρού του στην δολοφονία Κασόγκι, δίνοντας το πράσινο φως στον Σαουδάραβα διάδοχο για να λύσει το πρόβλημα με τον δημοσιογράφο ο οποίος εκτός από πράκτορας των Τούρκων, ήταν και πράκτορας της CIA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ερντογάν είχε στα χέρια του την επίμαχη συνομιλία όπου ο Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν ζήτησε άδεια από τον Κουσνέρ για να λύσει το πρόβλημα Κασόγκι. Χωρίς φυσικά ο Σαουδάραβας να έχει ζητήσει άδεια για να δολοφονήσει έναν ισλαμιστή που υπό τον μανδύα του δημοσιογράφου, συνεργαζόταν και με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Από τότε, ο Ερντογάν που έχει δολοφονήσει, φυλακίσει και βασανίσει χιλιάδες δημοσιογράφους, ξεκίνησε μία εκστρατεία υποκριτικής ευαισθησίας για την δολοφονία Κασόγκι που έγινε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Ελάχιστοι τότε μπορούσαν να καταλάβουν την όψιμη ευαισθησία Ερντογάν για την δολοφονία ενός μεμονωμένου δημοσιογράφου, όταν ο ίδιος έχει εξοντώσει αδιευκρίνιστο αριθμό εργαζομένων στα ΜΜΕ, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Η ραγδαία μεταστροφή του Τραμπ που θα μπορούσε να είναι μόνο προϊόν εκβιασμού, έδωσε την απάντηση. Είναι μάλιστα τέτοιος ο έλεγχος που ασκεί ο Ερντογάν στον Τραμπ, ώστε ο τελευταίος να αυτοκτονήσει κυριολεκτικά στις ενδιάμεσες εκλογές, προσπαθώντας να επιβάλει στην Πενσιλβανία την υποψηφιότητά του τούρκου Μεχμέτ Οζ, ο οποίος φυσικά καταποντίστηκε. Με αποτέλεσμα ακόμα οι Ρεπουμπλικάνοι να χάσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και κυριολεκτικά να δώσουν το φιλί της ζωής στον Τζο Μπάιντεν.

Το αφιέρωμα του Fox λοιπόν το οποίο αντανακλά τις θέσεις των ρεπουμπλικάνων, έχει τεράστια σημασία. Η Τουρκία εμφανίζεται ως πιθανός εχθρός των ΗΠΑ, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στον βομβαρδισμό λίγα μόλις μέτρα από τις αμερικανικές δυνάμεις και τον κίνδυνο αναζωπυρώσεις του Ισλαμικού Κράτους λόγω των τουρκικών ενεργειών.

Ο Τραμπ σύντομα θα πρέπει να επιλέξει εάν θα παραμείνει εκβιαζόμενος από τον Ερντογάν ή εάν θα διεκδικήσει με αξιώσεις μία επόμενη προεδρική θητεία, επάνω στις αρχές που βάσισε τα δύο πρώτα έτη της προηγούμενης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ