Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Με σπασμένη φωνή ο Πούτιν: Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ειδικά για μία μητέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μητέρες και συζύγους Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανια συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθειά του, ενδεχομένως, να κατευνάσει την οργή τους για το γεγονός ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αρέσκεται να την αποκαλεί ο Ρώσος πρόεδρος, όχι μόνο δεν δείχνει να ολοκληρώνεται σύντομα, αλλά χρειάστηκε να γίνει και «μερική» επιστράτευση, ώστε να σταλεί… φρέσκο αίμα στο μέτωπο.

Καθισμένος σε ένα τραπέζι και περιτριγυρισμένος από γυναίκες κάθε ηλικίας, όλες τους μητέρες ή/και συζύγους στρατιωτών από τη Ρωσία που βρίσκονται στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, ο Πούτιν εξέφρασε την συμπαράστασή του εκ μέρους της Μόσχας. «Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», δήλωσε.

putin miteres stratiotonnnn

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου, ειδικά για μία μητέρα», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναστενάζοντας και σταματώντας κάθε τόσο για να καθαρίσει τον λαιμό του, όπως μπορούμε να δούμε στο σχετικό βίντεο. «Συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο», είπε επίσης.

putin miteres stratiotonnn

Οι μητέρες των στρατιωτών άκουσαν προσεχτικά τις δηλώσεις του Πούτιν, ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βασιζόμενο σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, στο μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε δεν συμπεριλήφθηκαν τα δικά τους σχόλια προς τον πρόεδρο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, και η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την πυραυλική κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

putin miteres stratiotonn

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από 300.000 έφεδροι, οι οποίοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της «μερικής» επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ