Κιβωτός του κοσμου: Ελεύθερη η υπεύθυνη της δομής Καλαμάτας που συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, την ώρα μάλιστα που κλιμάκια της αστυνομίας κάνουν σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις δομές της χώρας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την έρευνα αστυνομικών στη δομή της Καλαμάτας εντοπίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας ένα όπλο, μέσα στο γραφείο της υπεύθυνης της δομής. Η γυναίκα υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει και ότι το άφησε εκεί που το βρήκε. Η υπάλληλος συνελήφθη παράβαση του νόμου περί όπλων και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Την ίδια ώρα, έξω από τη συγκεκριμένη δομή εντοπίστηκαν σακούλες γεμάτες τιμολόγια της Κιβωτού για το μήνα Νοέμβριο, πεταμένα σε κάδο απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι έλεγχοι και έρευνες έχουν γίνει στις δομές Κολωνού, Χίου, Καλαμάτας και Ιωαννίνων.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας έχουν μπει συνολικά 15 άτομα, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος, η μητέρα του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και άλλα άτομα που είχαν διοικητικό ρόλο στην ΜΚΟ. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα βιβλία της οργάνωσης και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία με μελετήσουν λεπτομερώς για να δουν ποια ήταν η διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που έφτασαν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, φαίνεται ότι σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό που δεν σχετίζεται με την ΜΚΟ, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν 130.000 ευρώ.

Τα ακίνητα «φιλέτα»

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εκπομπή Live News, εντύπωση προκαλεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία της Κιβωτού. Συγκεκριμένα, ακίνητα που έχουν δωρίσει πολίτες στη δομή προκειμένου να βοηθηθούν φτωχά παιδιά και οικογένειες, βρίσκονται στις εξής περιοχές: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη, Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Κιβωτός διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €. Δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα στο Παγκράτι με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα το διαμέρισμα έχει εμπορική αξία 200.000 €.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κιβωτός έχει ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα μεζονέτα στο Νέο Ρύσιο 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €, όπως επίσης και ένα οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €. στο νησί της Χίου.

Κανένας δεν γνωρίζει πώς έχουν αξιοποιηθεί τα συγκεκριμένα ακίνητα μέχρι σήμερα.

«Με κρατούσαν με αλυσίδες»

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί μια νέα καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας από έναν πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού», ο οποίος αποκάλυψε ότι τον έκλειναν στο δωμάτιό του δεμένο με αλυσίδες κάθε φορά που έμπαινε τιμωρία.

«Ήμουν το παιδί που με είχαν με αλυσίδες. Επειδή είχαμε μπαλκονόπορτα και παράθυρο στο δωμάτιο, μου έβαλαν αλυσίδες στο παράθυρο και στην μπαλκονόπορτα για να μην μπορώ να βγαίνω από το δωμάτιο όταν με κλειδώνουν. Ήμουν 16 – 17» αποκάλυψε ο πρώην τρόφιμος, ο οποίος λέει ότι έμεινε έτσι για αρκετούς μήνες, ωστόσο του επέτρεπαν να πηγαίνει στο σχολείο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, έμενε σε απομόνωση γιατί τον θεωρούσαν κακή επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά: «Δεν ήμουν και από τα πιο ήσυχα παιδιά. Ήμουν αντιδραστικός γενικά. Καθόμουν περισσότερο απομόνωση. Να μένω μόνος σε ένα δωμάτιο χωρίς να έχω επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά γιατί ήμουν κακή επιρροή. Θυμάμαι όταν ήμουν απομόνωση και δεν με άφηναν να πάω σχολείο. Ήμουν έξω από την πόρτα και πηγαίνοντας για τα ζώα η αδελφή μου με χαιρετούσε. Εκείνο το διάστημα για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν με άφησαν να πάω σχολείο. Δεν ήταν πολύ γιατί γενικά τα παιδιά τα παιδιά που είχαν καλούς βαθμούς δεν μας σταματούσαν» είπε και στη συνέχεια μίλησε για τη βίαιη συμπεριφορά υπαλλήλου της Κιβωτού:

«Εντάξει δεν υπερασπίζομαι εντελώς, ήταν τραγική μέθοδος. Ένας συγκεκριμένος κύριος, υψηλό στέλεχος. Άμα θέλετε λέω και το όνομα του. Εμένα δεν με πειράζει αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Ήμασταν από το πρωί μετά τις 10 -10:30 μαζεύαμε κουκουνάρια πίσω στην τραπεζαρία μας κι εγώ επειδή βαρέθηκα πήγα στο δωμάτιο μου. Τσαντίστηκα και νευρίασα που δεν πήγαμε να παίξουμε. Πήγα στο δωμάτιο μου και ήρθε αυτός ο παιδαγωγός, ο υπεύθυνος διευθυντής από την Αθήνα. Είχαμε κάτι κρεβάτια κουκέτες, τραβάει τις κουκέτες, τις ανοίγει απότομα με θυμό. Με τράβαγε από το χέρι να πάμε έξω του έλεγα ‘δε θέλω. Φώναζε, φώναζα κι εγώ και μου έσκασε μια και μετά αναγκάστηκα και πήγα» ανέφερε στην εκπομπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ