Ως «εξωφρενική» βλέπουν οι Τούρκοι τη δήλωση της Αιγύπτου προς την Τουρκία για τις επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ακόμη η φωτογραφία του Ερντογάν και του Σίσι  στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που σφίγγουν τα χέρια βρίσκεται στο δημοσιογραφικό προσκήνιο, υπήρξε μια αξιοσημείωτη νέα εξέλιξη στη γραμμή Καΐρου- Άγκυρας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: οι σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου διακόπηκαν το 2013 με το πραξικόπημα κατά το οποίο ανατράπηκε η κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και ο Ερντογάν είχε δώσει μεγάλη υποστήριξη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους εκείνη την εποχή.

Ενώ αναμενόταν ότι θα γίνονταν νέα βήματα προς την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων μετά τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, μια εξωφρενική δήλωση ήρθε από την Αίγυπτο σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

1


Η ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, και η Αίγυπτος αντιτάχθηκε στην επιχείρηση της Τουρκίας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στη Συρία, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις της κατά της Συρίας και του Ιράκ.

Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, οι επιχειρήσεις της Τουρκίας είναι ενάντια στην κυριαρχία της Συρίας και του Ιράκ.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία και το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εναντίον των αδελφών αραβικών χωρών του Ιράκ και της Συρίας. «Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν παραβίαση της κυριαρχίας των δύο χωρών», ανέφερε.

«Η Αίγυπτος ζητά αποκλιμάκωση για να αποτραπεί η αιματοχυσία και η περαιτέρω αστάθεια», ανέφερε η δήλωση, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Αμπού Ζεΐντ.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ