Αδιανόητο έγκλημα η έξωση οικογενειών με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περίπτωση της άνεργης μητέρας με δύο παιδιά που τα μεγαλώνει μόνη της, την οποία τα κοράκια θέλουν να πετάξουν στο δρόμο, δεν είναι θέμα πολιτικής διαχείρισης, αλλά στυγνό έγκλημα.

Πολύς ο λόγος για εξώσεις από πρώτη κατοικία οφειλετών δόσεων.

Όσον όμως αφορά τις εξώσεις λόγω ανεξόφλητων δόσεων δανείων πρώτης κατοικίας πρέπει να βοηθηθούν πρώτοι οι οικογενειάρχες με παιδιά και δεδομένη αδυναμία πληρωμής.

Αυτό δεν είναι κοινωνική υποχρέωση «κάποιας κυβέρνησης», αλλά η πεμπτουσία της ίδιας της δημοκρατίας.

Η εξελισσόμενη θηριωδία αυτού του τύπου, βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα τα άλλα, τίθενται προς «συζήτηση, διαπραγμάτευση, πολιτική διαχείριση». Όχι όμως ο ξεσπιτωμός οικογενειών, ειδικά μονογονεϊκών με μικρά παιδιά. Εγώ δεν υπάρχει καμία συζήτηση, καμία πολιτική αντιπαράθεση.

Αφού προστατευτούν αυτοί όλοι, τότε να κοιταχτούν και οι εξώσεις λοιπών οφειλετών δόσεων στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Κάποια στιγμή όμως, θα πρέπει να βρεθεί μια κυβέρνηση που θα φροντίσει και για τους δανειολήπτες που στερήθηκαν πολλά (πάρα πολλά) και με υστέρημα αλλά και με αγώνα προσέγγισαν την εξόφληση για να αποφύγουν να βρεθούν μαζί με τα παιδιά τους στον δρόμο; Όπως επίσης και για όσους προτίμησαν να στερήσουν από την οικογένεια τους μία κατοικία, επειδή δεν ήταν σίγουροι για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Δεν μπορεί να επιβαρύνονται τα μόνιμα υποζύγια, την ώρα που διαγράφονται δάνεια εκατομμυριούχων μπαταχτσήδων και απατεώνων, όπου και εκεί υπάρχει οικονομικό έγκλημα. Με την πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης και των τραπεζιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ