Δώρα Αυγέρη: Με τις ευλογίες Μητσοτάκη ανανεώθηκε η θητεία της προέδρου Δομής παιδιών ΑμεΑ που… παραίτησαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την παραίτηση της Βασιλικής Νάκου, της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε χθες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αναφέρει και η κ. Αυγέρη, έχει φέρει ουκ ολίγες φορές το θέμα της κ. Νάκου στη Βουλή, κυρίως μέσα από ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Θεανώ Φωτίου και Δώρας Αυγέρη, εστιάζοντας στην κακοδιαχείριση της δομής με την κυβέρνηση να μην απαντά.

ypopsifia

Αυτός που πρωτοδιόρισε τη Βασιλική Νάκου φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ και πάλι ο ίδιος ανανέωσε την περασμένη εβδομάδα τη θητεία της για άλλα τρία χρόνια, με την ίδια να ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη για την ανανέωση της θητείας της, για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις μέρες αργότερα όμως, το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζήτησε από την κ. Νάκου να παραιτηθεί από τη θέση της, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής».

Το εν λόγω θέμα αποκάλυψε με ανάρτηση της στο Facebook και η βουλευτής και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, κατηγορώντας Μαξίμου και υπουργείο Εργασίας ότι γνώριζαν για την κ. Νάκου. Η κ. Αυγέρη στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι εδώ και έντεκα μήνες, έχει παραγγελθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από καταγγελίες, έρευνα για το Κέντρο Πρόνιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός, όμως, επέλεξε να ανανεώσει τη θητεία της προέδρου Βασιλικής Νάκου, τρεις μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το όνομα της κ. Νάκου, μάλιστα, είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλο με εμβολιασμούς «γαλάζιων» στελεχών, οι οποίοι έπαιρναν τα ραντεβού ανθρώπων με αναπηρία, ενώ η ίδια έχει υπάρξει στο παρελθόν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη

«Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ανανεώθηκε πριν από λίγες μέρες η θητεία της Προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας που χθες «παραίτησε» η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τον περασμένο Ιανουάριο!

Ξέχασαν μαζί με την παραίτηση του ΔΣ να υποβάλουν και τη δική τους για τις εγκληματικές ευθύνες τους!

Στις 22 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ευχαριστεί απο καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις μέρες μετά, με ανακοίνωσή του του Υπουργείο(αφού εχει προηγηθεί η έκθεση-φωτιά της ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τις αρχές του 2022) λέει ότι:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.»

Τι δεν ήξερε το Υπουργείο; Δεν ήξερε τα έργα και τις ημέρες του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος ανανέωσε την θητεία του ΔΣ και της Προέδρου τρεις μέρες πριν την «παραίτηση» από την Υπουργό με τις ευλογίες Μητσοτάκη;

Η Θεσσαλονίκη βοά εδώ και μήνες, χρόνια! Διαβάζουμε ότι έχει παρέμβει εισαγγελέας. Θα μπορούσε να αναζητήσει και τις δεκάδες καταγγελίες, γονέων, εργαζόμενων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οι ερωτήσεις του δεν απαντήθηκαν και απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Έπεται συνέχεια!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ