Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτά ειναι τα μέλη των συμμοριών που έκαναν ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες 14 μελών των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου από την Ελληνική Αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη καθώς,με με ορμητήριο τον συγκεκριμένο χώρο έκαναν ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα αναλυτικά τους στοιχεία είναι διαθέσιμα εδώ.

Η δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τις σχετικές Εισαγγελικές Διατάξεις, αποσκοπεί στη διερεύνηση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην περιέλευση πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου κάνοντας αντιληπτό τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8695537 ή 210-8695538 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ μετά την εξάρθρωση τριών συμμοριών στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχαν συλληφθεί 32 μέλη των συμμοριών αυτών, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά τους μέλη. Οι συμμορίες αυτές διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Η πρώτη συμμορία αποτελείτο από 9 μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Η δεύτερη 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες ενώ η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμα πέντε άγνωστα άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, δε, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Η πρώτη συμμορία χρησιμοποιούσε τις φοιτητικές εστίες και για να σχεδιάζει την δράση της και για να μοιράζει τα κλοπιμαία. Οι δράστες έκαναν τις ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ διέθεταν πυροβόλα όπλα και μαχαίρια. Μάλιστα, είχαν μέχρι και την δική τους «πόρτα» στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης με άτομα που κρατούσαν ακόμα και όπλα και έκαναν face control σε άγνωστα ή ύποπτα για τους ίδιους άτομα στα οποία δεν δίσταζαν να προβάλουν τα όπλα τους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ