Τουρκία: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για θανάτους στρατιωτών στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αυτό οφείλεται στις αναφορές για τον θάνατο δύο (ή περισσότερων) στρατιωτών στη ζώνη επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα Milliyet , ο Ακάρ, ο οποίος συμμετείχε στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ερντογάν στο Ικόνιο, αποχώρησε από το πρόγραμμα.

 Επέστρεψε στην Άγκυρα με βάση τις πληροφορίες ότι σκοτώθηκαν στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» στη Συρία.

Έγινε γνωστό ότι στον τουρκικό βομβαρδισμό του τουρκικού στρατού, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και οι Κούρδοι μαχητές.

Επιπρόσθετα, το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath, επικαλούμενο τον διοικητή των  Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάζλουμ Αμπντί, ανέφερε ότι η Κουρδική Συμμαχία που δρα στα βορειοανατολικά της Συρίας αναστέλλει την καταπολέμηση των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (IS)  και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την επίθεση του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία ενημέρωσε τις πιστές της Συριακές ομάδες για την προετοιμασία χερσαίας «εισβολής».

Όπως αναφέρεται ο γραμματέας Τύπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε ότι οι τουρκικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ βασίζονται στο άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, που αφορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Υπό το πρόσχημα αυτό έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του κουρδικού στοιχείου στη βόρεια Συρία με στόχο να ματαιώσει τα σχέδια αυτονομίας.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ