Νέες απαντήσεις απο τον Πατέρα Αντώνιο μετά το τσουνάμι καταγγελιών για την κιβωτό του κοσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές, ο πατήρ Αντώνιος τοποθετείται εκ νέου επί του θέματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον Alpha, το περιβάλλον του ιερέα δεν μπαίνει σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες συνολικά.

Ο ιερέας τους μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ουσιαστικά, ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το παιδί μου τράβηξε τα πάνδεινα

Η μητέρα του 19χρονου, πρώην τρόφιμου της «Κιβωτού» που έκανε την αρχική καταγγελία αποφασίσε να λύσει τη σιωπή της. Μίλησε για τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του παιδιού της και στέκεται στο πλευρό του λέγοντας πως ο γιος της λέει την αλήθεια.

Δημοφιλείς Ειδήσεις Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου της δομής – Τι κατήγγειλε πατέρας άλλου παιδιού

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα του 19χρονου, επισημαίνει ότι ήθελε να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα Αντώνιο για εξηγήσεις, αλλά το παιδί της, δεν την άφηνε επειδή φοβόταν, ενώ παράλληλα καταλογίζει ευθύνες και στην πρεσβυτέρα, που όπως λέει γνώριζε τα πάντα.

«Το σπίτι πάνω στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωϊνό, του πατέρα, στις 7 το πρωί. Η γυναίκα του δεν ήταν υποψιασμένη; Τι ήταν το δουλάκι του ο γιος μου; Tου έλεγα: Γιατί του πας πρωινό παιδί μου;» καταγγέλλει.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως από την αρχή ήθελε να επέμβει, αλλά ο γιός της δεν την άφηνε. «Θα τον πάρω τηλέφωνο, θα γίνει της… Δεν με άφηνε. Έλεγε “μαμά, σε παρακαλώ μην”. Το παιδί δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο και θα αποδειχθεί. Ότι τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα».

Ανοίγουν τα στόματα

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από την κατάθεση του 19χρονου που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, βρίσκονται και καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, οι οποίες μιλούν για τρεις ακόμα περιπτώσεις ανηλίκων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Οι αρχές από την πλευρά τους προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να μιλήσουν.

Τι λέει πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού

Πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού, μίλησε στην ΕΡΤ για όσα είδε στον χώρο του ιδρύματος, στο διάστημα των 20 ημερών που βρέθηκε εκεί.

«Από την πρώτη εβδομάδα διαπίστωσα ότι όλα όσα λέγονται σήμερα είναι αλήθεια. Αυστηρές τιμωρίες, καμία οργάνωση, άνθρωποι που ήταν προϊστάμενοι χωρίς καμία ειδίκευση, τους ονομάζανε παιδαγωγούς και ήταν 19χρονα. Υποπτεύθηκα κακοποιήσεις, για σωματικές κακοποιήσεις δεν το συζητάω, συνέβαινε και μεταξύ των παιδιών και από παιδαγωγούς, γιατί δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό, δεν ασχολούταν κανείς με τα παιδιά και γίνονταν αγρίμια» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ