Βρέχει ρουσφέτια στο Δημο Αθηναίων – Αν εισαι δικό μας παιδι, την βόλεψες για μια ζωη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει τα ντοκουμέντα των φωτογραφικών διαγωνισμών για την τακτοποίηση των γόνων διευθυντικών στελεχών του Δήμου Αθηναίων.

Σε ρουσφετολογικές προσλήψεις, με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, προχωρεί με ταχύτητα ο Δήμος Αθηναίων για να προσληφθούν «τα δικά μας παιδιά», καθώς και γόνοι στελεχών του μεγαλύτερου δήμου της χώρας με ευθύνη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Από τον Νίκο Τσακανίκα

Το «έναυσμα» δόθηκε με την πρόσληψη του Γιάννη Φυτόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος εργάζεται πλέον ως οικονομικός υπεύθυνος του Δήμου Αθηναίων, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του ως επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών. Το «κλειδί» στην πρόσληψή του αποτέλεσε η διαδικασία της συνέντευξης, όπου υπερκέρασε όλους τους άλλους συνυποψήφιους, παρότι ορισμένοι από αυτούς έχουν πιο «βαριά» βιογραφικά. Μάλιστα, για το «ξεκάρφωμα», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόνο ένας ξεπέρασε στη συνέντευξη τον Γ. Φυτόπουλο, αλλά δεν είχε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών…

Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις -μέσα από τη διαδικασία διαγωνισμών πάντα-, με πιο χαρακτηριστικές τρεις περιπτώσεις όπου προσελήφθησαν παιδιά των οποίων οι γονείς είναι διευθυντικά στελέχη του δήμου!

Ο ένας, δε, εξ αυτών προσελήφθη στο τμήμα όπου είναι διευθυντής ο πατέρας του! Ο λόγος για τον Νεμπεγλεριώτη Χριστόφορο, ο πατέρας του οποίου είναι ο Νεμπεγλεριώτης Ευάγγελος, διευθυντής στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης! Συγκεκριμένα, στη Σύμβαση Μίσθωσης Εργου, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης αποκαλείται «Συμβαλλόμενος» και ο Χριστόφορος Νεμπεγλεριώτης του Ευαγγέλου αποκαλείται «Αντισυμβαλλόμενος», αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την υλοποίηση του Υποέργου 1 με τίτλο “Δράσεις καινοτόμων υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων”…».

Στην ίδια Διεύθυνση (Κοινωνικής Αλληλεγγύης) υπάρχουν και άλλες, ανάλογης… αξιοπιστίας προσλήψεις, με δύο εξ αυτών να «βγάζουν μάτι». Αφορούν τη Γιαννέλη Κωνσταντίνα, κόρη του Γιαννέλη Παναγιώτη, ο οποίος είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Αθηναίων, και τη Δούνη Παρασκευή, κόρη του Δούνη Δημητρίου, τμηματάρχη του τμήματος Εξυπηρέτησης Δημοτών και Επαγγελματιών 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

Οι συμβάσεις με τον Χριστόφορο Νεμπεγλεριώτη, γιο του διευθυντή στη ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Κωνσταντίνα Γιαννέλη, κόρη του υπευθύνου στο Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού ∆ικαίου του δήμου, και την Παρασκευή ∆ούνη, κόρη του τμηματάρχη του Τμήματος Εξυπηρέτησης ∆ημοτών και Επαγγελματιών 1ης ∆ημοτικής Κοινότητας.

bako rousfetiΟι συμβάσεις με τον Χριστόφορο Νεμπεγλεριώτη, γιο του διευθυντή στη ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Κωνσταντίνα Γιαννέλη, κόρη του υπευθύνου στο Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού ∆ικαίου του δήμου, και την Παρασκευή ∆ούνη, κόρη του τμηματάρχη του Τμήματος Εξυπηρέτησης ∆ημοτών και Επαγγελματιών 1ης ∆ημοτικής Κοινότητας

Ολες αυτές οι προσλήψεις έχουν την υπογραφή του Κώστα Μπακογιάννη.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις, όπου άνθρωποι που υπηρετούν στον Δήμο Αθηναίων καταφέρνουν με έναν… μαγικό τρόπο να «βολεύουν» τα παιδιά τους σε διάφορες υπηρεσίες, σε βάρος ανθρώπων που δεν τους λείπουν τα προσόντα, αλλά ο… μπάρμπας στην Κορώνη.

Το θέμα παίρνει κι άλλες διαστάσεις αναφορικά με την αξιοπιστία των διαγωνισμών που θα ακολουθήσουν, μετά και τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον υπερδιαγωνισμό του Δημοσίου για την πρόσληψη 20.000 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ που θα αφορούν υπουργεία και δήμους. Γιατί στη χώρα αυτή όλοι έχουν μνήμη και πικρή πείρα για το πώς γίνονται οι προσλήψεις σε Δημόσιο και δήμους και πώς παρακάμπτονται για να γλιστρούν σε δημόσιους μηχανισμούς οι ημέτεροι, σε βάρος αυτών που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν είτε στα χαμηλά είτε στα υψηλά πατώματα της δημόσιας δομής…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ