Πρώην συνεργάτης του Ρέιγκαν ρίχνει «βόμβα» στο Κογκρέσο: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ για την ειρήνη στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να περάσει νόμο για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να τερματιστεί η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό».

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, Μπρους Φάιν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο The Hill.

Η επίκληση του Κογκρέσου έχει τεράστια σημασία, διότι πλέον η Βουλή των αντιπροσώπων βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία πριν τις ενδιάμεσες εκλογές είχαν διαμηνύσει ότι θα μπλοκάρουν την βοήθεια στην Ουκρανία και θα ελέγξουν κάθε δολάριο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα!

«Το Κογκρέσο μπορεί να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης ψηφίζοντας νομοθεσία για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ», εξέφρασε τη γνώμη του ο Μπρους Φάιν, λέγοντας μάλιστα ότι μετά το 1991 η συμμαχία δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Κατά τη γνώμη του Φάιν, η αποχώρηση από τη συμμαχία θα επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να εξοικονομήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία προς το παρόν προορίζονται για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ