Έφυγε απο τη ζωη ο θεματοφύλακας της παράδοσης των Σαρακατσάνων, πεθανε ο Ηρακλής Κυροδήμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 «Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Ηρακλής Κυροδήμος, πατέρας του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, Γιώργου Κυροδήμου.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός στο Πανελλήνιο λόγω της ενασχόλησης του με την δημοτική και λαϊκή παράδοση. Υπήρξε δάσκαλος παραδοσιακών χωρών και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα το δημοτικό τραγούδι στην «Τηλεόραση ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας».

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα υπηρέτησε στην  Μέση Εκπαίδευση για πολλά χρόνια, ενώ ασχολήθηκε ως ερευνητής, και εκπροσώπησε τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Με μια συγκινητική ανάρτησή  του στον προσωπικό του λογαριασμό  ο  Γιώργος Κυροδήμος   αποχαιρετά τον πατερά του :316806223 5898224220221624 660326955336855817 n

“…Μια ζωή πατέρα προχωρούσαμε μαζί !!!Σήμερα μας άφησες μόνους !!!Σ ευχαριστούμε πολύ για όλα….σ αγαπάμε πολύ η μάνα ,η Κατερίνα ,η Ευτυχούλα μας και εγώ !!Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ !!Ήσουν ο πιο σπουδαίος άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου!!Να μας προσεχείς όπως έκανες πάντα !!!Καλή στράτα Σαρακατσάνε μου!!!…”  

Με ένα ποίημα αποχαιρετούν τον Ηρακλή Κυροδήμο που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή οι Σαρακατσαναίοι Φθιώτιδας. Με Σαρακατσάνους γονείς και γνήσιος θεματοφύλακας της παράδοσης των Σαρακατσάνων ο Ηρακλής Κυροδήμος διέδωσε τα ήθη, έθιμα των Σαρακατσάνων καθώς και τους χορούς και τραγούδια τους.

“Πιε το η ψυχή σου αξέννοιαστη τόσο πολύ να γίνει,

που αν έρθ’ η Mοίρα σου η κακιά να της χαμογελάσεις,

καημοί καινούργιοι αν έρθουνε μαζί σου ας πιουν κι εκείνοι,

κι αν έρθει ο Xάρος, ήσυχα κι αυτόν να τον κεράσεις.”

Με αυτό το ποίημα προπεμπουμε στην αιώνια κατοικία του τον αέναο, ακαταπόνητο Σαρακατσάνο ,Ηρακλή Κυροδήμο ,έναν θεματοφύλακα της σαρακατσάνικης παράδοσης, έναν υπηρέτη του Σαρακατσάνικου ήθους!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει , ας αντιλαλεί ο παράδεισος από τα τραγούδια του και ας χορεύουν μαζί του οι άγγελοι τους πιο λεβέντικους χορούς ,όπως ο Ηρακλής Κυροδήμος γνώριζε και να χορεύει και να διδάσκει την αξία του χορού στους άλλους.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια!

Με πληροφορίες απο το ilamia.gr και το ilamia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ