Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κιβωτός του κοσμου: Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεα καταγγελία για την κατάσταση που κυριαρχούσε στην ΜΚΟ, Κιβωτός Κάνιε θεία 11χρονης, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής που αναφερει πως δεν μπορούσαν να δουν το παιδί κατά την διάρκεια της διαμονής του στην δομή του Κολωνού ενώ το παιδί παρακαλούσε να φύγει από εκεί.

Σε ερώτηση πώς βρέθηκε η 11χρονη στην δομή απάντησε η θεία: «Η μητέρα είχε πολύ άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της. Η οικογένεια όμως αυτή, η γιαγιά και ο παππούς, επειδή ”έφαγαν” απόρριψη από τα παιδιά τους, δημιουργούσαν προβλήματα στο ζευγάρι. Είχαν όμως πολύ καλές σχέσεις με την Κιβωτό».

Όπως ισχυρίστηκε, προσπαθούσαν να βγάλουν ότι δεν ήταν καλή η συμπεριφορά των γονέων με το παιδί. «Δεν ανακάλυψαν τίποτα από αυτά, ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα, και το παιδί πήγε προσωρινά στην Κιβωτό» τόνισε.

«”Δεν θα το ξαναδείτε ποτέ το παιδί”, όλο αυτό μας έλεγαν»

Η θεία της 11χρονης κατήγγειλε ότι απειλούσαν το παιδί ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά της. «Δεν μπορούσαμε να δούμε το παιδί. Είχαν κλείσει στο δωμάτιο το παιδάκι, ενώ φύγανε, και το απειλήσανε ότι δεν θα ξαναδεί τον μπαμπά του» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Ερχόταν ο πατέρας εκεί και έτρεχε το παιδί στην αγκαλιά του και του έλεγε ”μπαμπά πάρε με από εδώ σε παρακαλώ” κι εκείνος δεν ήξερε τι να πει ο άνθρωπος».

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι η ανήλικη ανιψιά της ήταν στην δομή του Κολωνού, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έμεναν εκεί τα παιδιά. «Ερχόντουσαν με λεωφορείο από κάποια σπιτάκια του Πειραιά. Από το παιδί μάθαμε ότι ερχόταν με το λεωφορείο. Δεν μπορούσαν να δουν που μένουν τα παιδιά», αναφέρει.

«Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;»

Στην συνέχεια η γυναίκα καταγγέλει: «Όταν ήταν να πάω εκεί, οι γονείς το συζητούσαν και μου είπαν ”θα σας δώσουμε ρούχα”. Με τις ετικέτες τα ρούχα. Τα αφήσαμε όλοι οι γονείς κι εγώ. Και όταν φτάσαμε εκεί, γυρίζουν και μου λένε ”Κυρία μου, τι να κάνουμε κι εμείς τα ρούχα, κανένα σπιτάκι έχετε;».

Όπως υποστηρίζει, το παιδί ήταν βρώμικο και με ψείρες. «Το παιδί, πρώτον και κύριον, ήταν μες στην βρωμιά. Τι να σας πω. Μες στην ψείρα. Πολύ χάλια. Τρομαγμένο» επισημαίνει ενώ σε ερώτηση αν στο χρονικό διάστημα του ενάμιση χρόνου που έμεινε το κορίτσι στην δομή συνάντησε η οικογένεια τον πατέρα Αντώνιο απάντησε:

«Μα δέχθηκε ποτέ; Τον παρακαλούσε η μητέρα μου να του μιλήσει. Και δεν έβγαινε στην ηλικιωμένη τη γυναίκα, που μπορούσε να είναι η μητέρα του, να μιλήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ