Ένας νεκρός στις συγκρούσεις στις Βερσαλλίες – Του έσπασαν το κεφάλι με βαριοπούλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγική κατάληξη για έναν 14χρονο κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεωνπου ξέσπασαν μεταξύ αντιπάλων ομάδων νεαρών ατόμων σε περιοχή κοντά στις Βερσαλίες, στη Γαλλία, καθώς έπεσε νεκρός μετά από θανατηφόρο χτύπημα που δέχτηκε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στα νοτιοδυτικά του Παρισιού, με αστυνομική πηγή να αναφέρει πως οι δράστες ενδέχεται να του έσπασαν το κεφάλι με βαριοπούλα. Ένας άλλος έφηβος από το Μορπά, ηλικίας 16 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος.

Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά το τέλος της βραδιάς μικτών πολεμικών τεχνών που είχε διοργανώσει το γυμναστήριο του Μουλέν α Βαν, στο Κουανιέρ. Το θύμα, που καταγόταν από το Μορπά, μια γειτονική πόλη 17.000 κατοίκων, παρευρισκόταν μαζί με τον πατέρα του στην εκδήλωση, την οποία μάρτυρες χαρακτήρισαν «οικογενειακή», καθώς συμμετείχαν γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Πολύ χαμηλό το ποσοστό εγκληματικότητας

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, γύρω στα μεσάνυχτα δύο αντίπαλες ομάδες νέων, η μία από τη συνοικία Φρις του Μορπά και η άλλη από το Μαρσάν του Κουανιέρ, συγκρούστηκαν έξω από το κτίριο όπου διεξήχθη η εκδήλωση. «Υπάρχει μια “ιστορική” αντιπαλότητα μεταξύ των νέων των δύο πόλεων, όμως αυτό ουδέποτε οδήγησε σε κάτι τόσο βίαιο», σχολίασε πηγή του δήμου του Κουανιέρ, μιας κωμόπολης 5.000 κατοίκων. «Είμαστε μια ήσυχη πόλη, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό», πρόσθεσε.

Οι δύο κωμοπόλεις, που θεωρούνται γενικά ήσυχες –εξαιρουμένων κάποιων «ευαίσθητων» συνοικιών τους– βρίσκονται στην άκρη του δάσους, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το περίφημο ανάκτορο των Βερσαλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ