Καίει τον Αλαβανο μακελάρη της ασφάλτου η 19χρονη συνοδηγός του: Μου είπε θα το τακτοποιήσω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη ανακρίτρια απολογήθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που οδηγούσε ο σεσημασμένος 26χρονος από την Αλβανία που παρέσυρε και τραυμάτισε βαριά την 21χρονη φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη την οποια εγκατέλειψε αιμόφυρτη στον δρόμο ενώ άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη υποστήριξε ότι μετά την παράσυρση του νεαρού κοριτσιού, 150 μέτρα πιο κάτω, η ίδια ζήτησε από τον 26χρονο να σταματήσει το όχημα και να επιστρέψουν πίσω προκειμένου να βοηθήσουν την κοπέλα, ωστόσο ο ίδιος την καθησύχασε και πάτησε γκάζι.

«Μόλις στρίψαμε στην οδό Ιασωνίδου του ζήτησα και προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο και να γυρίσουμε πίσω. Εκείνος μου έπιασε το χέρι και μου είπε “μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω εγώ, δώσε μου λίγο χρόνο”», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Για την σχέση της με τον 26χρονο, η ίδια περιέγραψε ότι τον γνωρίζει από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται και ότι εκείνο το βράδυ την μετέφερε από την Τούμπα στα Λαδάδικα για να την αφήσει στο άλλο μαγαζί όπου εργάζεται. Η ίδια δήλωσε ότι δεν ξέρει το επίθετό του ούτε το τηλέφωνό του και ότι δεν είχαν προσωπικές σχέσεις.

Στην απολογία της κατέθεσε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος «έμεινε» στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης λόγω βλάβης και ότι ένας οδηγός σταμάτησε να τους βοθήσει γιατί θεώρησε ότι είναι θύματα τροχαίου, αφού το όχημα ήταν χτυπημένο. Ο οδηγός τους μετέφερε στο Ωραιόκαστρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 26χρονος Αλβανός την πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί ο ίδιος έκανε τηλεφωνήματα και τότε εκείνη όταν βρήκε την ευκαιρία, αποχώρησε.

Ο δικηγόρος της Δημήτρης Σαρρής δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η εντολέας μου από την πρώτη στιγμή κοιτούσε να γυρίσουν στον τόπο του ατυχήματος και κατόπιν να αποχωρήσει, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό, όχι λόγο απειλών, αλλά σίγουρα επειδή είχε μέσα της τον φόβο ότι ένας άνθρωπος που εγκαταλείπει ένα τροχαίο ατύχημα – έναν τόπο που κείτεται άνθρωπος κάτω, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάτι να συμβεί σε περίπτωση που επέμενε να φύγει η ίδια από το αυτοκίνητο» είπε και πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή η 19χρονη κατόρθωσε και έφυγε και από τότε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι δυο χρόνια μικρότερη από το θύμα, και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως την ημέρα που συνελήφθη, η ίδια είχε αποφασίσει να πάει στο τμήμα και να παραδοθεί αυτοβούλως, κάτι το οποίο δεν πρόλαβε τελικά να κάνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή νωρίτερα, ενώ η 19χρονη συνοδηγός του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ