Κάνουν κατασχέσεις για χρέη από κάρτες που έχουν διαγραφεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ασυδοσια των funds,το όργιο των παρανομιων που γίνεται με τους πλειστηριασμους και οι αθλιότητες κάποιων  δικαστικών επιμελητων που  χρησιμοποιουν κάθε είδους αθέμιτο μέσον για να πετάξουν στο δρόμο ανυπερασπιστους μικροιδιοκτητες που χάνουν για…ψύλλου πηδημα το σπιτάκι τους ασχέτως αν είναι η πρώτη ή μη μοναδική τους κατοικία, αποκαλυφθηκαν και αποτυπωθηκαν στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή Λόγος και Αντίλογος που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις δώδεκα το μεσημέρι ο Νίκος Παρασκευάς

Στην εκπομπή μίλησαν ο Βαγγέλης Κρητικός,Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας,ο Δικαστικός Πραγματογνωμων και οικονομικός μελετητης Δημήτρης Τσαγκαρακης και ο ειδικός διαμεσολαβητης και νομικός Γρηγόρης Μπουρμπουλης που ανέφεραν φοβερά πράγματα για το θέμα των πλειστηριασμών τα οποία επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του κράτους για να μην ζήσουμε σκηνές που δεν τις έχουμε δει ούτε  στους χειρότερους εφιάλτες μας ως κοινωνία.

Από αυτά που ακούστηκαν στην εκπομπή, επιγραμματικα μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής, ως πιο σημαντικά.

1. Η ασυδοσία των fund’s έχει φθάσει στο σημείο να βγάζουν σε πλειστηριασμο σπίτια ανθρώπων που χρωστάγανε 15 η 20 χιλιάδες ευρώ σε πιστωτικές κάρτες οι οποίες σήμερα έχουν καταργηθεί και οι οφειλές έχουν παραγραφεί. Το 2021 είχε οριστεί από το Κράτος ως έτος επικαιροποιησης των δανείων.Ετσι οι τράπεζες και τα fund’s έστειλαν τους δικηγόρους τους να κάνουν τις επικαιροποιησεις αφήνοντας τα χρέη ως είχαν,χωρίς δηλαδή να ψάξουν για να διαπιστώσουν αν έχουν διαγραφεί με αποτέλεσμα να βγουν σπίτια σε πλειστηριασμο χωρίς να υπάρχουν οφειλές.

2.Γινεται πραγματικό…γιουρούσι  σε σπίτια οφειλετών που τα βγάζουν στο…σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες.Και δυστυχώς υπάρχουν …πρόθυμοι δικαστικοί επιμελητές που εκτελούν αυθωρί και παραχρημα τις εξωσεις,με αποτέλεσμα να υπάρχουν δανειολήπτες που πάνε το πρωί στη δουλειά τους και όταν γυρίζουν το απόγευμα σπίτι τους βρίσκουν τις κλειδαριές αλλαγμένες. Ακόμα τα περιστατικά είναι λίγα αλλά αν συνεχιστεί  αυτή η κατάσταση θα ξεσηκωθεί…τσουναμι στην κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο που ούτως ή άλλως υπάρχει ένταση.Γι αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν οι καραμπινατες αδικίες και να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να καθοριστεί  ένα όριο βασει του οποίου  το fund θα έχει περιθώριο να διεκδικήσει χρήματα για το καθε ακίνητο που αγόρασε απο τις τράπεζες. Δηλαδή να καθοριζει οτι θα μπορει να πουλήσει το ακίνητο με ένα ποσοστό κέρδους επί της τιμής που το εξαγόρασε.Επειδη το ποσόν θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο του οφειλομένου δανείου θα  μπορει να το πληρωσει ο οφειλέτης και να σώσει την περιουσία του.

3.Αναχωμα στις αδικίες που προαναφερθηκαν  μπορεί να γίνει η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που θα κρίνει περί τα τέλη του ερχόμενου Γενάρη αν είναι ισχυρή η απόφαση του Δ τμήματος που ουσιαστικά έκρινε ότι τα fund’s δεν νομιμοποιούνται να κανουν πλειστηριασμους. Παρέμβαση υπέρ της απόφασης του Δ τμήματος θα κάνουν η Ολομέλεια των Δικηγορικων Συλλόγων της χώρας και η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών.

4.Υπαρχουν ακόμα και σήμερα τρόποι για να σώσει κάποιος το σπίτι του.Αρκει με την πρώτη ενοχληση,δηλαδή την ειδοποίηση για πλειστηριασμο,να αντιδράσει αμέσως.Να συμβουλευτεί ειδικευμένο νομικό και να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες.Αν δεν κάνει τίποτα η αν καθυστερήσει δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει τίποτα.Κι αν δεν έχει χρήματα, πάλι υπάρχουν λύσεις απο τους δικηγορικους συλλόγους.και άλλους φορείς.

5.Τελος υπάρχει και ο εξωδιξαστικος συμβιβασμός.Οσο κι αν δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, τα δεδομένα καθημερινα αλλάζουν.Κατα συνέπεια αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς την προσπάθεια.Δεν έχει να χάσει τίποτα,αντίθετα αν …του βγει θα κερδίσει το σπίτι του….

Νίκος Παρασκευάς 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ