Έφοδος της Οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του πάτερ Αντώνιου – Όσα μεταδιδει ο Νίκος Ευαγγελατος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως μεταδιδει στην εκπομπή Live News, ο Νίκος Ευαγγελατος, είναι σε εξέλιξη έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Στο στόχαστρο των ελέγχων βρίσκεται η μεζονέτα στη Ραφήνα 105,580 τ.μ., όπου η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο, όπως και θέση στάθμευσης 15 τ.μ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στους προσωπικούς λογαριασμός του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας βρέθηκαν 300.000 ευρώ. Πρόκειται για την έρευνα που αφορά στις χρονιές από το 2017 μέχρι και το 2021 και τα ποσά έχουν εντοπιστεί σε δύο λογαριασμούς, ενώ παράλληλα υπάρχει αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε άλλες δέκα τράπεζες.

Την ίδια ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στα 31 ακίνητα τα οποία έχει στην κατοχή της η δομή, στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με το Tlive, πρόκειται για 20 ακίνητα στην Αττική και άλλα 11 στην επαρχία. Οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας ερευνούν αν τα ακίνητα έχουν προέλθει στην κατοχή της ΜΚΟ μόνο από δωρεές.

«Έκανα δωρεά ακίνητο στην Κιβωτό του Κόσμου αλλά με εξαπάτησε ο πατέρας Αντώνιος»

Σήμερα ήρθε στο φως μια νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου, με έναν πατέρα παιδιού με αναπηρία να κάνει λόγο για εξαπάτηση. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έκανε δωρεά ένα ακίνητο στον Κηφισό, ωστόσο εξαπατήθηκε.

«Έβλεπα τον πατέρα Αντώνιο και έλεγα ότι έχω να κάνω με έναν άγιο άνθρωπο, γιατί τέτοιος φαινόταν, και είπα να του αφήσω τον όροφο αυτόν και στη συνέχεια να του αφήσω και τους υπόλοιπους δύο ορόφους του κτιρίου. Τη δωρεά την έκανα πριν από περίπου 3 ή 4 χρόνια» ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Αποστόλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εντυπωσιάστηκα όταν είδα τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, χώρος τον οποίο γνώριζα πριν από τη μεταμόρφωσή του, που, όπως μου είπε ο π. Αντώνιος, έγινε από δωρεά μιας οικογένειας επιχειρηματιών. Με έβαλαν σε υποψίες η χλιδή και η μεγαλοπρέπεια της δομής, που δεν ταίριαζε σε αντίστοιχες δομές» ανέφερε και στη συνέχεια έκανε λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις:

«Μου είπαν ο π. Αντώνιος και η διευθύντρια της δομής ότι τον γιο μου θα τον έχουν “άρχοντα” εκεί μέσα, και εγώ τους είπα ότι θα τους δωρίσω και το υπόλοιπο κτίριο. Όμως, όταν πήγαμε στον συμβολαιογράφο για να ολοκληρώσουμε τη δωρεά, εμφανίστηκε μόνο η παπαδιά, η οποία ήταν πολύ αεράτη και μου έβαλε έναν όρο στο συμβόλαιο που ανέφερε ότι για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι σε εκείνη και σε μία διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη» ανέφερε και εξήγησε:

«Ενώ ζήτησα έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί μου θα είχε εσαεί τη φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της Κιβωτού του Κόσμου, του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως “θα τον έχουν σαν άρχοντα τον Γιάννη στη δομή”, κάτι που όμως δεν μου διασφάλιζαν ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν», είπε ο πατέρας ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του «βλάκα» που πείστηκε να μεταβιβάσει το ακίνητο, ωστόσο όπως σημείωσε το έκανε για να βοηθήσει τα παιδιά και αυτός είναι ο λόγος που δεν το μετανιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ