Στη φυλακή 70χρονος για ενδοοικογενειακή βια: Χτυπούσε την 30χρονη συζυγο του και την 8χρονη κορούλα τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με «συνοπτικές διαδικασίες» οδηγήθηκε στη φυλακή ο 70χρονος, ο οποίος την Παρασκευή καταγγέλθηκε από την 30χρονη σύζυγό του ότι χτύπησε την 8χρονη κόρη τους και, όταν εκείνη επενέβη για να απομακρύνει το παιδί, την άρπαξε από τα μαλλιά, την γρονθοκόπησε και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο δάχτυλο.

Ειδικότερα, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για ενδοοικογενειακή βία με την αυτόφωρη διαδικασία, με το δικαστήριο να του επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 51 μηνών, από τους οποίους καλείται να εκτίσει τους 12, ενώ το υπόλοιπο της ποινής ανεστάλη επί 3ετία. Η έφεση, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 70χρονος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικου, ενδοοικογενειακή απειλή και σωματική βλάβη, όπως επίσης για παράνομη οπλοχρησία. Στη δίκη κατέθεσε και η 30χρονη παθούσα, με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, περιγράφοντας το περιστατικό που βίωσε, ενώ έξω από το ακροατήριο την περίμενε η ανήλικη κόρη τους.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας ψέμματα όσα κατήγγειλε η σύζυγός του. «Δεν την άγγιξα καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς, όμως, να πείσει τους δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ