Γάλλος βουλευτής κατηγορεί τον Ζελενσκι πως προσπαθεί να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δριμεία επίθεση στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε ο Γάλλος βουλευτής Νικολά Ντυπόν-Αϊνιάν και ηγέτης του κόμματος «Γάλλοι Σηκωθείτε», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα επικίνδυνο άτομο.

«Ο Ζελένσκι θυσιάζει τον λαό του και θέλει να παρασύρει την Ευρώπη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Ρωσίας», είπε σε συνέντευξή του στο Tanjug και ταυτόχρονα κάλεσε τη Δύση να προχωρήσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, που θα περιλαμβάνει την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας.

Ζήτησε ακόμη από τη Γαλλία να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στον Ζελένσκι και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της κρίσης, να γίνει διαιτητής και να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να αποκαταστήσει πραγματικά την ειρήνη, όπως ο στρατηγός ντε Γκωλ κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπως ο Ζακ Σιράκ κατά τον πόλεμο στο Ιράκ.

Να σημειωθεί ότι και ο πρώην ευρωβουλευτής Φλόριαν Φίλιππο πρότεινε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να ζητήσουν από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που του παρέχεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ