Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Σεισμός τώρα στην Αθήνα – στην Εύβοια το επίκεντρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρή Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, Τρίτη 29/11, στην Εύβοια, Αισθητή και στην Αθήνα.

Ενδεικτικό της ισχύος είναι πως τα σχολεία στην Κάρυστο θα παραμείνουν κλειστά

«Ξύπνησαν» και οι Αθηναίοι από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα. Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 12 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά από τα Νέα Στύρα. H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 11,6 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. βόρεια από τα Νέα Στύρα.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώνοντας: «Έχουμε μία δόνηση 4,8 βαθμών από την περιοχή της Εύβοιας. Το σημείο είναι κοντά στον Αλμυροπόταμο. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και, φυσικά, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος είναι περίπου στα 10 χιλιόμετρα, από μία περιοχή η οποία δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα. Δεν έχουμε στοιχεία για ρήγματα στη Νότια Εύβοια».

seismos1

«Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας νωρίτερα. Σημείωσε δε ότι δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός και ότι θα γνωρίζουμε τις επόμενες ώρες. 

Διαβάστε ακόμα:

Έντονη σεισμική δραστηριότητα μετά τα 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ