Αντιμέτωπος με πέντε χρόνια φυλακή ο σύμβουλος πυρηνικής ασφάλειας του Μπάιντεν επειδή έκλεψε βαλίτσες στο αεροδρόμιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σύμβουλος πυρηνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Σαμ Μπρίντον έκλεψε τις αποσκευές κάποιου άλλου στο αεροδρόμιο της Μινεάπολης.

Ο Τζέσι Γουόττερς του Foxnews υπογραμμίζει πώς ο ειδικός σύμβουλος πυρηνικής ενέργειας του Μπάιντεν φέρεται να κατηγορήθηκε για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος στην εκπομπή του, «Jesse Watters Primetime».

Ο Σαμ Μπρίντον, ανώτερος αξιωματούχος του Τμήματος Ενέργειας (DOE), κατηγορήθηκε για κλοπή αποσκευών ενός ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο της Μινεάπολης τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν τεθεί αθόρυβα σε άδεια από τα καθήκοντα του.

Ο σύμβουλος της Κυβέρνησης Μπάιντεν ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του DOE για αναλωμένα καύσιμα και διάθεση πυρηνικών αποβλητων – φέρεται να πήρε μια βαλίτσα Vera Bradley αξίας 2.325 $ από το καρουζέλ αποσκευών στο αεροδρόμιο St. Paul (MSP) της Μινεάπολης στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ποινική διωξη που ασκήθηκε. στις 26 Οκτωβρίου στο δικαστήριο της Μινεσότα και αποκαλύφθηκε από το Fox News Digital. Ο Brinton είχε ταξιδέψει από την Ουάσιγκτον, στη Μινεάπολη, την συγκεκριμένη ημέρα

Αφού ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας ειδοποίησε την αστυνομία, οι αστυνομικοί εξέτασαν τη βιντεοπαρακολούθηση του καρουζέλ και εντόπισαν τον Μπρίντον να παίρνει τις αποσκευές πριν αφαιρέσει την ετικέτα του που ταυτοποιεί τον ιδιοκτήτη. Οι αρχές επιβολής του νόμου παρατήρησαν τον Brinton να χρησιμοποιεί τις αποσκευές κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο άλλων ταξιδιών στην Ουάσιγκτον, στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 9 Οκτωβρίου!

Στη συνέχεια, στις 9 Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός σύμβουλος αρνήθηκε ότι έκλεψε οτιδήποτε όταν ένας αστυνομικός τηλεφώνησε για να ζητήσει εξηγήσεις για το περιστατικό. Ο Μπρίντον επιβεβαίωσε όμως ότι είχε ακόμα τη βαλίτσα.

«Αν έχω πάρει τη λάθος τσάντα, ευχαρίστως να την επιστρέψω, αλλά δεν είχε ρούχα άλλου ατόμου», είπε ο Μπρίντον στον αστυνομικό. «Αυτά ήταν τα ρούχα μου όταν άνοιξα την τσάντα».

Δύο ώρες μετά το τηλεφώνημα, ο Μπρίντον κάλεσε τον αστυνομικό και ζήτησε συγγνώμη που δεν ήταν «εντελώς ειλικρινής». Αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος και δικαιολογήθηκε ότι ήταν εξαντλημένος και πήρε τη λάθος τσάντα στο καρουζέλ.

«Ο κατηγορούμενος είπε ότι όταν άνοιξαν την τσάντα στο ξενοδοχείο, κατάλαβαν ότι δεν ήταν δική του», σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. «Ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε, όταν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου συνειδητοποίησαν ότι είχε κλέψει την τσάντα και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τελικά ότι άφησε τα ρούχα από την κλεμμένη τσάντα μέσα στα συρτάρια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.»

Ο Μπρίντον κατηγορήθηκε για κλοπή κινητής περιουσίας χωρίς συναίνεση, μια κατηγορία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή πενταετούς φυλάκισης, πρόστιμο 10.000 δολαρίων ή και τα δύο.

Ο Μπρίντον τέθηκε σε άδεια πριν από περίπου ένα μήνα και ένας άλλος αξιωματούχος διορίστηκε ως αντικαταστάτης του, σύμφωνα με το Exchange Monitor που παρακολουθεί τις κρατικές προσλήψεις. Το DOE αρχικά δεν εξήγησε γιατί ο Brinton πήρε άδεια εκείνη την εποχή.

«Ο Σαμ Μπρίντον βρίσκεται σε άδεια από το DOE και ο Δρ. Κιμ Πέτρι εκτελεί τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Βοηθού Γραμματέα Αναλωμένου Καυσίμου και Διάθεσης Αποβλήτων», δήλωσε εκπρόσωπος του DOE σε δήλωσή του στο Fox News Digital.

Τον Ιούνιο, ο Μπρίντον έγινε πρωτοσέλιδο μετά την ανάληψη της θέσης στο Γραφείο Πυρηνικής Ενέργειας του DOE ως ένας από τους πρώτους διεμφυλικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης.

«Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ αναστατωμένοι που δεν πιστεύουν ότι είμαι τόσο ικανός όσο άλλοι», δήλωσε ο Μπρίντον στο E&E News τον Οκτώβριο. «Απαντάω με πολλαπλά πτυχία από το MIT, μια δεκαετία εργασίας στην πυρηνική πολιτική και τον πιο έντονο ενθουσιασμό για την εργασία στα πυρηνικά απόβλητα από οποιονδήποτε άλλο».

Ο δικηγόρος του Brinton δεν απάντησε στα αιτήματα του Fox για σχολιασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ