Συνεχίζει να εξοπλίζεται η Σερβία από Ρωσία και Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενα IL-76 της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο Βελιγράδι, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις για τον σκοπό της επίσκεψης. Είναι όμως προφανές ότι έχουμε επανάληψη της δυσάρεστης έκπληξης που αντιμετώπισαν οι εχθροί της Σερβίας, όταν το Βελιγράδι παρέλαβε τα υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα κινέζικης κατασκευής, τα οποία κυριολεκτικά γκρεμίζουν οτιδήποτε πετάει σε απόσταση 150 km.

Σέρβοι στρατιωτικοί είχαν μεταβεί με απόλυτη μυστικότητα στην Κίνα επι μήνες, όπου και είχαν δοκιμάσει και εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο αντιεροπορικό σύστημα το οποίο θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο για το συγκεκριμένο βεληνεκές.

Είναι εμφανής η πιθανότητα η Σερβία να παρακάμπτει και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μέσω της χρήσης της Αιγύπτου, αποκτώντας έτσι όπλα και προμήθειες μέσω τρίτης χώρας, στην προκειμένη περίπτωση της Αιγύπτου, η οποία διαθέτει τεράστιο απόθεμα σύγχρονου ρωσικού οπλισμού αλλά και παλιά σοβιετικά όπλα.

Η Αίγυπτος γενικά χρησιμοποιεί τα 2 IL-76 της σε 2 περιπτώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια ή παράδοση όπλων. Η Αίγυπτος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Ρωσία, ενώ ενισχύει τις προσπάθειες ενίσχυσης με όπλα και από την Ρωσία, του στρατάρχη Χαφτάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ