Κιβωτός του Κοσμου: Μηνύσεις από τον Απρίλιο και τον Μάιο για βασανιστήρια και κακοποίηση, ακόμα δεν έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος καταιγισμός αποκαλύψεων με πληροφορίες και καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και τις οικονομικές ατασθαλίες.

Η ΜΚΟ, ο ιδρυτής της πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, τελούν μεν υπό εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο (δεσμεύτηκαν μάλιστα οι προσωπικοί λογαριασμοί των δύο, αλλά και συγγενών τους), αλλά σε ότι αφορά το κομμάτι των καταγγελιών για βασανιστήρια, κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς, τα πράγματα δεν κινούνται τόσο γρήγορα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μηνύσεις που έχουν γίνει από τον Απρίλιο και τον Μάιο για βασανιστήρια και κακοποίηση, ακόμα δεν έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η κ.Γιώτα, μητέρα του οκτάχρονου που κατήγγειλε ότι στη δομή του Βόλου τον τιμωρούσαν κλείνοντάς τον στο πράσινο κλουβί για ώρες και νηστικό, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στον Alpha και υπενθύμισε το τι ακριβώς περνούσε το μικρό παιδί.

Έκανε λόγο για «τιμωρία του παιδιού» με παραμονή ωρών σε σκοτεινό δωμάτιο-πλυστιαριό της δομής και στάθηκε στην επιμονή των υπευθύνων της δομής να του δίνουν καθημερινά φαγητό που δεν του άρεσε, με αποτέλεσμα να αρνείται να φάει και να μένει νηστικό, ενώ επέμεναν ακόμα και όταν το φαγητό χαλούσε!

«Το παιδί είναι τρομοκρατημένο με τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Το γεγονός ότι έπαιζαν τα παιδιά με το κλουβί, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα (σ.σ. το μετέδωσε η εκπομπή «το Πρωινό») χθες, δεν αναιρεί ότι τα έβαζαν τα παιδιά εκεί για τιμωρία», πρόσθεσε η γυναίκα.

Και συμπλήρωσε: «Το παιδί ήταν κλεισμένο στο κλουβί για 2-3 ώρες και το έβγαλε από εκεί ο αδελφός του και όχι παιδαγωγοί. Η συγκεκριμένη παιδαγωγός που το έβαλε εκεί, έκατσε και το κοίταζε, νόμιζε ότι έκανε κατόρθωμα που έβαλε το παιδί εκεί, γιατί υποτίθεται η συμπεριφορά του ήταν για κλουβί. Ξέρουν ποια είμαι, γιατί στο βίντεο με τα παιδιά που παίζουν εμφανίζεται και το δικό μου παιδί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ