Σφοδρή επίθεση του Χάρη Κατσανιδη σε Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Χάρης Καστανίδης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 98,4», ο Χάρης Καστανίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο εξαιτίας των χειρισμών της στο σκάνδαλο υποκλοπών αλλά και για ιδεολογικούς λόγους.

«Άλλωστε η προηγούμενη συνεργασία μας κυβερνητικά μαζί της και με τις πολιτικές της, μας οδήγησε στα πρόθυρα της εκλογικής εξαφάνισης με το 4,5% μετά την συγκυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πλήρη ευτελισμό των θεσμών της επιτροπής και επιβεβαίωσε τον διάλογο που είχε με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Προτίμησαν τον αυτοεξευτελισμό τους, με επίκληση του απορρήτου για θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ, σε μια εξέταση για την δράση ιδιωτών και παράνομων λογισμικών. Κατά αυτό τον τρόπο συνέδεσαν ευθέως την ΕΥΠ, με τη δράση παράνομων λογισμικών ιδιωτών, όπως το pretador, προκειμένου πίσω από το απόρρητο να κρυφτούν οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού» ανέφερε στη συνέντευξή του.

«Τα πράγματα θεσμικά και πολιτικά είναι πολύ χειρότερα από όσο φαντάζονται οι πολίτες. Είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής, η Δημοκρατία είναι σε απίσχναση» είπε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Οι υποκλοπές – παρακολουθήσεις ένα βαθύτατα δημοκρατικό ζήτημα που άπτεται και του πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, απλά σφραγίζει το ποτέ ξανά μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ