Στεναχωρήθηκε ο Πλευρης: Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μας επέτρεψε να απολύσουμε τον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δυσαρεστήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ουσιαστικά επιτρέπει την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών, και προσπαθεί να την… παρακάμψει – τουλάχιστον λεκτικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης είπε για την αρχική απόφαση του ΣτΕ, που είχε αποφανθεί θετικά για τις αναστολές εργασίας, αλλά ταυτόχρονα είχε απαγορεύσει την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μας επέτρεψε να απολύσουμε τον κόσμο. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να είναι εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Και μόνο το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας σχολίασε με τόσο ευτελή τρόπο απόφαση της Δικαιοσύνης και επιδεικνύει τέτοιο μίσος για σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους φανερώνει την αναλγησία της κυβέρνησης και την πλήρη έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω μια απόφαση που οι δικαστές του ΣτΕ κρίνανε ότι δεν είναι αναλογικό το μέτρο να έχουμε γιατρούς που δεν εμβολιάζονται και δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους εκτός ΕΣΥ, για όσο διάστημα θα διαρκεί η πανδημία. Πρέπει, λοιπόν, εγώ να εφαρμόσω μια απόφαση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα την εφαρμόσω με όρους που η επικινδυνότητα της απόφασης για τη δημόσια υγεία θα είναι η λιγότερη δυνατή».

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός, επί των ημερών του οποίου γέμισαν τα νεκροταφεία με νεκρούς από την πανδημία, ταύτισε την ίδια την επιστήμη με το εμβόλιο. Οποιος δεν πίστευε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν πίστευε στην επιστήμη!

Πέραν των άλλων, ο κ. Πλεύρης έφτασε στο σημείο να αυτογελοιοποιηθεί, αλλά και να γελοιοποιήσει την κυβέρνηση, λέγοντας «δεν μπορώ να εγγυηθώ στους συμπολίτες μας που μας ακούν τώρα ότι υπάρχει πλήρης ασφάλεια». Δηλαδή, μέχρι σήμερα, που έχουν πεθάνει 34.178 Ελληνες από κορονοϊό (αρκετοί εξ αυτών από νοσοκομειακές λοιμώξεις), ο Θάνος Πλεύρης… εγγυάτο την ασφάλεια των ασθενών, και τώρα που θα εργαστούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν την εγγυάται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ