Γαλάζια επίθεση στον Κωστα Μπακογιάννη – Τον ξεφτίλισαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελάκια στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη πέταγαν στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Με αφορμή συζήτηση για τα ΑΜΕΑ και οι δύο διεκτραγώδησαν την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Αθηναίων χαρακτηρίζοντας ως «τριτοκοσμική».

Μάλιστα ο Κ. Αχ. Καραμανλής διηγήθηκε ότι ο ίδιος αναγκάσθηκε να παρέμβει σε ταξί που ήταν παρκαρισμένο σε ράμπα ΑΜΕΑ!

«Το βράδυ της Κυριακής έξω από Μοναστηράκι ένας ταξιτζής είχε παρκάρει πάνω σε ράμπα ΑΜΕΑ σε πολύ κεντρικό δρόμο και εγώ ο ίδιος κατέβηκα και του επισήμανα ότι αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο. Η απάντηση του επαγγελματία οδηγού -και προς Θεού, δεν λέω ότι όλοι οι ταξιτζήδες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο- ήταν ότι αν έρθει κάποιος ανάπηρος, τότε θα μετακινήσω το όχημα μου», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

Ακόμη προανήγγειλε πρόστιμα «όχι μόνο στους Δήμους, αλλά και στις Περιφέρειες που δυστυχώς δεν συνεργάζονται όπως πρέπει». Ο Κ. Αχ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα πεζοδρόμια τονίζοντας ότι «αυτό είναι μία αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων» και υπογραμμίζοντας:

«Έχω την εντύπωση ότι ο δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση που αυτήν τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων θα σας έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τους ΑΜΕΑ. Όχι απλώς δεν τους διευκολύνουμε, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια».

Στα πυρά του υπουργού κατά του Κ. Μπακογιάννη προστέθηκαν και εκείνα της βουλευτού, η οποία επέδειξε και φωτογραφίες! «Ο Δήμος Αθηναίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, δύο-τρία χρόνια, έχει βάλει κάτι ανάγλυφες ενδείξεις οι οποίες είναι για τα αμαξίδια, για να κατεβαίνουν από τον διάδρομο που δικαιούνται. Προσέξτε τώρα, μπροστά στο Πλαίσιο, στην οδό Νίκης, είναι 10 εκατοστά το ρείθρο του πεζοδρομίου. Στην Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας είναι 7 εκατοστά», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι οι τυφλοί και οι άνθρωποι με τα αμαξίδια «μου είπαν: «Κυρία Πιπιλή, γι’ αυτές τις διόδους όδευσης των τυφλών, γιατί σπαταλάνε λεφτά το κράτος και οι δήμοι, από τη στιγμή που με το μπαστούνι θα πέσει ή σε περίπτερο ή σε τραπεζοκάθισμα ή σε άλλο κάθισμα ή σε καφάσια ή σε οτιδήποτε άλλο;»

«Να προχωρήσετε σε διοικητικά και άλλα μέτρα προς τους δήμους που κατασκευάζουν τα πεζοδρόμια, διότι όλες σχεδόν οι προσβάσεις με αμαξίδιο προσκρούουν στο εξής: Το ρείθρο του πεζοδρομίου παραμένει στους 8, 5, 10 πόντους και μπροστά είναι η άσφαλτος τρυπημένη ή οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα κανένα αμαξίδιο στην Αθήνα να μην μπορεί να ασκήσει το ελεύθερο δικαίωμα που έχουμε υποχρέωση να το επιβάλλουμε», ζήτησε η Φ. Πιπιλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ