H Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ανάγκη γενναίας στήριξης του τουριστικού τομέα, για την πλήρη επαναφορά των ταξιδίων στα προ πανδημίας επίπεδα και συγχρόνως για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και βιωσιμότητάς του, τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη στην Παγκόσμια Σύνοδο Global Summit 2022 του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC, που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

26810DFA 0F46 44E7 AF07 112DED344162

Στην κορυφαία ετήσια διοργάνωση του μεγαλύτερου παγκοσμίου φορέα εκπροσώπησης της τουριστικής βιομηχανίας, συμμετέχουν ηγέτες κρατών, υπουργοί, φορείς και εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κεντρικό θέμα «Ταξίδια για ένα Καλύτερο Μέλλον».

51226C4B 144F 46D9 A4AB E37523FC6817

Στην ομιλία της στην ειδική ενότητα για την ανάκαμψη των ταξιδίων, η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται ο τουρισμός και τα ταξίδια, από την πανδημία, την οξύτατη ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό. Οι κυβερνήσεις, επισήμανε, καλούνται να στηρίξουν την επαναφορά του κλάδου στα επίπεδα προ της πανδημίας σε όλα τα βασικά τουριστικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των αφίξεων, των εσόδων και της απασχόλησης.

1507EA63 46E9 4DBE BD45 B30F416AA91E

Ιδιαίτερα τόνισε την επείγουσα ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων με επαρκή προγράμματα από τις κυβερνήσεις. Και μέσα από τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κεντρικό ζητούμενο είναι η τόνωση της απασχόλησης και των εξειδικευμένων θέσεων εργασίας στον κλάδο, με την κατάλληλη κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, την αύξηση των μισθών και τη συνολική βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σειρά ψηφισμάτων για την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του κλάδου και την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ