Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Σέρβος υπουργος εξωτερικών: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα».

Αυτή είναι η οδηγία του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στους Σέρβους πολίτες, ώστε να αποφύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και ειδικότερα στην Άγκυρα. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Συνέστησε επίσης στους πολίτες της χώρας του που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία, να αποφεύγουν σημεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών.

«Οι πολίτες μας που βρίσκονται ήδη εκεί θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο, όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, σταθμούς λεωφορείων και τρένων και άλλα σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία», τόνισε ο Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ίδια την Τουρκία, με την οποία -όπως είπε- η Σερβία έχει φιλικές σχέσεις. Όμως είναι υποχρέωσή του να προφυλάξει τους πολίτες της Σερβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ