Τούρκος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την τρομοκρατία, αυτό πρέπει να τερματιστεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε αξιολογήσεις στα τρέχοντα θέματα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. 

Τόνισε ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος και ένα έθνος ικανό να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο έδαφος (χερσαίες επιχειρήσεις), όπως έχει γίνει μέχρι τώρα. Πρόσθεσε ότι  θα συνεχίσει να πολεμά ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETÖ),  και ειδικά στη Συρία και Ιράκ.

Σχολιάζοντας την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Είπαμε ότι δεν είδαμε συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά την έκδοση και τον τερματισμό των τρομοκρατικών περιουσιακών στοιχείων. Υπάρχουν θετικά βήματα, αλλά θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα». 

Μάλιστα, απαντώντας στις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τη σχεδιαζόμενη τουρκική χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν προσπάθειες να αποτρέψουν την Τουρκία σε χερσαία επιχείρηση, λένε «πυροβολήστε από αέρος, μην μπείτε από το έδαφος».

 Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση. Αναμένουμε δηλώσεις που δεν θα δείχνουν θύματα υπερασπιζόμενοι τρομοκράτες», όπως είπε.

 

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους τρομοκράτες»

 

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ορισμένες χώρες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία:

 «Η υποστήριξη  από ορισμένους συμμάχους, ιδιαίτερα των ΗΠΑ, στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία είναι προφανής. Επομένως, λέμε ότι αυτή η υποστήριξη πρέπει να τερματιστεί.

Και πάλι, στη συνάντησή μας με τον (Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν) τον υπεύθυνο για την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τον αιχμάλωτο τρομοκράτη προσπαθούσαν να τον κάνουν ως (μέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων) SDF για να δείχνει διαφορετικός, ως εκδίκηση τους. Εμείς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν σχολεία και πολίτες, είπαμε, «Δυστυχώς, το κάνουν αυτό με την υποστήριξή σας».

«Αυτή η υποστήριξη πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό», είπε ο Τσαβούσογλου.

dunya.com , Yeni Şafak,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ