Καλάθι του νοικοκυριού – ΙΝΚΑ: «Είναι μία απάτη, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Άδωνι Γεωργιάδη» (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κεραυνοί» από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ: Απάτη το καλάθι του νοικοκυριού. Απασφάλισε ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, με αφορμή το συνεχές επικοινωνιακό σόου κυβέρνησης με το καλάθι του νοικοκυριού.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έκανε λόγο για απάτη, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «μηδενικό», λέγοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα.

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Η ακρίβεια σαρώνει τα καθηλωμένα εισοδήματα

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών»
«Ηπολιτική αλλαγή δεν είναι ζήτημα κομματικού ανταγωνισμού, είναι όρος κοινωνικής επιβίωσης», σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Πληθωρισμός Νοεμβρίου / Το διεθνές «φρένο» στην ενέργεια και η στατιστική κρύβουν την αισχροκέρδεια
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός στη χώρα μας για έναν ακόμη μήνα, καθώς για τον Νοέμβριο ανέρχεται στο 9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Στη χώρα μας, οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμα πιο δραματικές, καθώς η έκρηξη της ακρίβειας συνοδεύεται με καθήλωση των εισοδημάτων, 2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής, όπως καταγράφεται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ», επισημαίνουν.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Όσο και να επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει τα βιώματα των πολιτών. Απαιτείται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας με επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων στην ενέργεια και τα τρόφιμα, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών, πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά. Και βέβαια ουσιαστική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», υπογραμμίζουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ