Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Πολλαπλά εκτεμένη η κυβέρνηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια υγεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μια ένωση γιατρών η οποία να βάζει πλάτη στους Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα. Οι απομονωμένοι υπουργοί Υγείας έχουν επωμιστεί την υπεράσπιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, γυρνώντας από τον έναν τηλεοπτικό σταθμό στον άλλο και παρουσιάζοντας μια πλήρως διαστρεβλωμένη εικόνα.

Η απομόνωση των δύο υπουργών Υγείας είναι τέτοια, που ακόμα και οι «γαλάζιοι» βουλευτές δυσκολεύονται να δώσουν πειστικές απαντήσεις όταν ερωτώνται από δημοσιογράφους. Οι περισσότεροι αρκούνται στην αναπαραγωγή των «γαλάζιων» non paper, ενώ πολλά στελέχη του κόμματος από τον χώρο της υγείας έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα είναι η απώλεια των «γαλάζιων» στελεχών του ιατρικού κόσμου. Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου το γεγονός πως για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχουν κληθεί να μιλήσουν δημόσια γιατροί που στο παρελθόν είχαν πιάσει… στασίδι στα τηλεοπτικά πλατό. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού μέχρι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που αποτελεί το νούμερο ένα «γαλάζιο» προπύργιο, έπεσε.

Γνωρίζοντας μάλιστα την ένδεια των επιχειρημάτων τους, τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και η Μίνα Γκάγκα, αποφεύγουν με κάθε τρόπο τη δημόσια συζήτηση με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», οι προτάσεις είναι πολλές, όμως επισταμένα τα επιτελεία των υπουργών προτιμούν την ασφάλεια των συνεντεύξεων χωρίς την παρουσία των ενοχλητικών γιατρών.

Ενδεικτικό είναι πως χθες, με λίγη ώρα διαφορά, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, αυτοθαυμαζόμενοι για τη μεγάλη μεταρρύθμιση που φέρνουν -όπως οι ίδιοι δηλώσουν-, έδωσαν συνεντεύξεις χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των γιατρών ή της αντίθετης άποψης.

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως, το οποίο και αποδεικνύει την καθεστωτική λογική αυτής της κυβέρνησης αλλά και του συστήματος εξουσίας, είναι πως οι δύο υπουργοί δεν αρκούνται απλά στη φίμωση της αντίθετης άποψης και του δημόσιου διαλόγου, αλλά, αντίθετα, επενδύουν στην κατασυκοφάντηση των γιατρών, επιμένοντας να μιλάνε για οικτρές μειονότητα.

Και το ερώτημα που τίθεται ευθέως είναι ένα γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο με το όποιο διαφωνούν όλοι; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό σχετίζεται με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες που έχουν κυριαρχήσει στο Μαξίμου αλλά και με την αλληλεξάρτηση της ηγετικής ομάδας Μητσοτάκη με τα μεγάλα συμφέροντα.

Το στοίχημα εξάλλου της ιδιωτικοποίησης της υγείας είναι τεράστιο, με πολλαπλά οφέλη. Οχι όμως για τον λαό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ