Διασυρμός της Ουρσουλα για τα ρωσικά κεφαλαία απο την WSJ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal η Ευρωπαικη Ενωση δεν θα μπορεί απλώς να κατάσχει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της διεθνούς αρχής της κρατικής ασυλίας.

Εχθές κυκλοφόρησε το βίντεο της προέδρου της κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Με τους ισχυρισμούς της περί κατασχέσεις των κεφαλαίων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει», αλλά και την δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, διότι στην αρχική του έκδοση εμπεριείχε και μία αναφορά της προέδρου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία 100.000 στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εισβολής. Το συγκεκριμένο απόσπασμα όμως αφαιρέθηκε από το επίσημο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα των ΗΠΑ μάλιστα ολοκληρώνει τον διασυρμό της Ούρσουλα προτείνοντας αντί της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την ίδρυση ταμείου για τη διαχείριση των ρευστών περιουσιακών στοιχείων και η χρήση των κερδών να διατεθεί για τις πληρωμές προς την Ουκρανία. Όλα αυτά φυσικά θα έπρεπε να είχε σκεφτεί η πρόεδρος της Κομισιόν και οι σύμβουλοι της, πολύ πριν την δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων προτάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ