Ο Καλίν θύμωσε με τον Σουηδό δημοσιογράφο και διέκοψε τη συνέντευξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τελείωσε ξαφνικά μια συνέντευξη με τον Σουηδό δημοσιογράφο Ντιαμάντ Σαλιχού και τον κατηγόρησε ότι «δεν ασκεί έντιμη δημοσιογραφία» και ότι έχει «διαφορετική ατζέντα».

Σύμφωνα με το SVT, ο Σαλιχού ταξίδεψε στην Τουρκία για έρευνα σχετικά με Σουηδούς εγκληματίες που ζουν εκεί και καταζητούνται από τη σουηδική αστυνομία.

Ο Σαλιχού υπενθύμισε στον Καλίν ότι υπάρχουν πολλοί έμποροι ναρκωτικών και μέλη εγκληματικών συμμοριών που ζουν στην Τουρκία που αναζητούνται από τη σουηδική αστυνομία και ρώτησε εάν η Τουρκία γίνεται νέο κέντρο για εμπόρους ναρκωτικών.

Εκνευρισμένος ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση.

Ο Καλίν, ο οποίος εξοργίστηκε από την ερώτηση, είπε στα αγγλικά: «Καταρχήν, δεν προστατεύουμε ούτε κρύβουμε εγκληματίες. Αν υπονοείτε ότι η Τουρκία παρέχει με κάποιο τρόπο καταφύγιο για τέτοιους ανθρώπους ή τους προστατεύει, είναι εντελώς αβάσιμο, εντελώς εξωφρενικό να προβάλουμε έναν τέτοιο ισχυρισμό».

Ο Τούρκος κατηγόρησε τον Σαλιχού ότι είχε «διαφορετική ατζέντα» και ότι έκανε αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας ότι έχει μαφιόζους και λαθρεμπόρους κοκαΐνης στο έδαφός της.

Χωρίς να αφήσει τον Σουηδό να συνεχίσει, είπε: «Έτσι μιλάει το PKK, το FETÖ. Αυτό δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία» και διέκοψε τη συνέντευξη, λέγοντας ότι δεν ήθελε να συνεχίσει.

Ο Σαλιχού είπε ότι ο Καλίν τον κατηγόρησε ότι «έχει διαφορετική ατζέντα» μόνο και μόνο λόγω των ερωτήσεών του. Παρά τις αρνήσεις του Τούρκου, περισσότερα από 10 άτομα που καταζητούνται από τη Σουηδία ζουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δολοφόνων και λαθρέμπορων κοκαΐνης, είπε ο δημοσιογράφος.

Ο Καλίν δεν απάντησε επίσης στο ερώτημα εάν η Τουρκία θα εκδώσει αυτούς τους εγκληματίες στη Σουηδία, λέγοντας ότι ακολουθούν νομικές διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ