Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Απέτυχε η νέα συνάντηση Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μεγάλο πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών η κατάσταση κυρίως με τα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει συνεχώς συναντήσεις με τους τραπεζίτες ώστε να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας συνάντησε σήμερα τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά, της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένας Αθανασοπούλου και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων, Μιχάλη Αργυρού.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η κατάθεση πρότασης των τραπεζών για πρόγραμμα στήριξης ενήμερων ευάλωτων δανειοληπτών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς κανόνες, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, με την κυβέρνηση να ζητά αυτή να κατατεθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης, προτάσεις των τραπεζών με σκοπό την αύξηση της εγκρισιμότητας των αιτήσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού που αφορούν τους ενήμερους δανειολήπτες τους, οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τέλους του έτους, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στους δανειολήπτες που δεν είναι ενήμεροι και αυτοί έχουν το πρόβλημα! Την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και μείωση των αυξημένων επιτοκίων χορηγήσεων ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ, καθώς και την επαναξιολόγηση του κόστους προμηθειών των τραπεζών στις απλές τραπεζικές συναλλαγές.

Πάντως στα θέματα που κυριολεκτικά «καίνε» τους πολίτες δεν φαίνεται ούτε σήμερα να βγήκε λευκός καπνός, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να κινηθούν… διακριτά και ανεξάρτητα, ακόμη και όσον αφορά στις προμήθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ