Η Πολιτική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στην vergina tv και στην Χριστίνα Τσορμπά για την ακρίβεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πολιτική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στην vergina tv και στην Χριστίνα Τσορμπά για την ακρίβεια και την Τουρκία ανέφερε :

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΠΑ

Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα επικοινωνιακό τρικ της Κυβέρνησης, ένα αποτυχημένο τέχνασμα να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την ανακούφιση των πολιτών ,καταλήγοντας να είναι μία μεγάλη απάτη.

Αν ήθελε να πάρει μέτρα θα ξεκινούσε με την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής . Στην Ισπανία για παράδειγμα ο ΦΠΑ είναι 10% και 4% , στη Γερμανία 7%, στη Βουλγαρία 9%, στο Λουξεμβούργο 8%, στην Ολλανδία 9%, στην Εσθονία 9%, στη Γαλλία 5,5 και 10% και στην Ιταλία 5% και 10%.Η κυβέρνηση όμως δεν το συζητάει

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και δεν ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική.

Μόνο που η ακρίβεια ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η χώρα μας είναι πρώτη στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος και αυτόν τον μήνα .Επίσης πρώτη στην κερδοσκοπία αναδεικνύεται η ΔΕΗ με 595 ευρώ/MWh τιμή λιανικής όταν η χονδρεμπορική ήταν στα 232 ευρώ/MWh.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ενεργοποίηση της στρατιωτικής συμφωνίας Κατάρ – Τουρκίας, με το Κατάρ να στέλνει 12 Rafale και 9 Mirage σε τουρκικά αεροδρόμια προκειμένου να εκπαιδευτούν οι Τούρκοι πιλότοι είναι μία σοβαρή εξέλιξη

Η Τουρκία υπέγραψε τον Μάρτιο του 2021 συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας στην εκπαίδευση με το Κατάρ με το οποίο έχει μεγάλες οικονομικές σχέσεις και κοινή στρατηγική σε πολλά ζητήματα Με αυτή τη συμφωνία θα αναπτυχθούν προσωρινά σε τουρκικές βάσεις 36 αεροσκάφη και 250 στελέχη του Κατάρ

Το Κατάρ έχει αγοράσει τουρκικά drones, ενώ η Τουρκία έχει ναυπηγήσει δύο αποβατικά για το ναυτικό του. Επίσης η Τουρκία έχει μια βάση στο Κατάρ και έχει στείλει στελέχη της για να συνδράμουν σε θέματα ασφαλείας στο πλαίσιο του Μουντιάλ.

ΌΤο Κατάρ είναι στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας και βασικός οικονομικός υποστηρικτής της.Το 2020 είχε χορηγήσει στην Τουρκία 15 δις και αναμένεται να τις δοθούν και 10 δις ακόμα.

Η ανάπτυξη στην Τουρκική οικονομία ξεπερνά το 7% και το χρηματιστήριο καλπάζει.Ο λαός όμως υποφέρει από την ακρίβεια και την φτώχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ