Ιερέας στα Τρίκαλα εκανε fake εράνους – Με τα λεφτά αγόρασε αυτοκίνητο και του έμειναν και μετρητά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από τους «μαϊμού» εράνους που έκανε ο 35χρονος κληρικός είχε αγοράσει αυτοκίνητο 31.000€, 22.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του, ενώ 13.000 ευρώ είχαν μέσα οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούνταν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο ιερέας που λειτουργούσε σε χωριά άλλης Μητρόπολης, συζούσε με έναν 23χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που δημιουργήθηκε σε βάρος του, ο ιερέας μέσα από δυο λογαριασμούς, έναν στο όνομα του και έναν στο όνομα του 23χρονου, έκανε εράνους μέσα από τα social media και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι ο 23χρονος έχει προβλήματα υγείας και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων όλα αυτά γίνονταν εν αγνοία του 23χρονου καθώς ο διαχειριστής και των δύο λογαριασμών ήταν ο 35χρονος ιερέας.

Κέρδη χιλιάδων ευρώ

Από τους ψεύτικους εράνους που διοργάνωνε ο ιερέας είχε αποκομίσει κέρδη χιλιάδων ευρώ. Ειδικότερα, στους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.922,50€, στο σπίτι του ιερέα βρέθηκε το ποσό των 20.000€, ενώ άλλα 2.110€ βρέθηκαν πάνω του.

Παράλληλα, ο ιερέας είχε πραγματοποιήσει ουκ ολίγες αγορές, παίρνοντας κινητά και υπολογιστές αξίας 9.500 ευρώ, ενώ είχε αγοράσει και αυτοκίνητο το κόστος του οποίου ήταν 31.000€.

Μόλις η Μητρόπολη ενημερώθηκε για τη δικογραφία σε βάρος του 35χρονου ιερέα τον έθεσε άμεσα σε αργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ