Γιατί ένας σεσημασμένος αλλοδαπός κυκλοφορούσε ελεύθερος; Η επιστολή των γονιών της Έμμας στον Πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γονείς της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη από ένα ασυνείδητο οδηγό και έγινε παράδειγμα προσφέροντας τα όργανά της, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό εκφράζοντας οδυνηρά ερωτήματα.

“Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3”.

Και καταλήγουν:

“Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27/11, η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ η οικογένειά της αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων της.

Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος, για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη, ενώ η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ