Γερμανία: Μετανάστης από την Ερυθραία επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο κορίτσια 14 ετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετανάστης από την Ερυθραία επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο κορίτσια 14 ετών που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το σχολείο τους στο Ιλερκίρχμπεργκ της Βάδης – Βυρτεμβέργης το πρωί της Δευτέρας. Το ένα κορίτσι, υπέκυψε το απόγευμα στα τραύματά του.

Οι δύο μαθήτριες, 13 και 14 ετών, δέχτηκαν την επίθεση του μετανάστη όταν στις 7:30 π.μ. και ενώ περπατούσαν προς τη στάση του λεωφορείου για το σχολείο τους. Ο δολοφονος βγήκε από παρακείμενο κέντρο φιλοξενίας και τις τραυμάτισε με μαχαιριές στο στήθος και στην κοιλιά, χωρίς λόγο, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην τηλεόραση της Νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Το 14χρονο κορίτσι πέθανε λίγες ώρες αργότερα, ενώ ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο ίδιο κτίριο, συνελήφθη άμεσα. Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν ακόμη ασαφή, όπως και το εάν γνώριζε τα θύματα.

Οι αντιδράσεις είναι οργισμένες και χιλιάδες Γερμανοί προβαίνουν σε αναρτήσεις στα ΜΚΔ. Στην περιοχή μάλιστα οργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας, ενώ εκατοντάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ