Επίθεση των ΜΑΤ στον πατέρα του 16χρονου που φωναζε: Τον γιο μου σκοτώσανε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε βίντεο που  δημοσιεύουν τοπικά σάιτ, οι άνδρες των ΜΑΤ φαίνονται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να κατευθύνθηκαν προς τον πατέρα του 16χρονου, τον οποίο και έριξαν στο έδαφος.

pateras16xronou3

Ο πατέρας του 16χρονου ακούγεται σύμφωνα με το topontiki.gr να φωνάζει: «Ο γιος μου κινδυνεύει, και θα πιάσετε εμένα;» ενώ λίγο αργότερα ουρλιάζει «τον γιο μου σκοτώσανε».

Ένας από τους έξι αστυνομικούς που τον έχουν περικυκλώσει μάλιστα φαίνεται να του ρίχνει μία μπουνιά με τον πατέρα του 16χρονου να φωνάζει από τον πόνο…
pateras16xronou

Οι αστυνομικοί φαίνονται στη συνέχεια να τον σέρνουν με βία ενώ εκείνος παραμένει πεσμένος κρατώντας το κεφάλι του.

Ο κόσμος -ανάμεσά τους και δικηγόροι- ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς «τι κάνετε ρε!» και «αφήστε τον άνθρωπο» με τους άνδρες των ΜΑΤ να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες τους…

Όπως αναφέρει το voria, λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο και συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας εισήλθε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
pateras16xronou2
pateras16xronou4
pateras16xronou5

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικόςπου κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και τώρα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ