Ο ΥΠΑΜ Τουρκίας σε άσκηση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν- Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από τις εντάσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ιράν και λίγες ημέρες μετά την στρατιωτική άσκηση των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στα σύνορα, άρχισαν σήμερα ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας στη μεθόριο με το Ιράν, αναφέρουν δημοσιεύματα του Μπακού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ο συνταγματάρχης Ζακίρ Γκασάνοφ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με άλλους υψηλόβαθμους Αξιωματικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν σήμερα το Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθήσουν τις κοινές ασκήσεις των Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας,  δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αντισυνταγματάρχης Ανάρ Εϊβάζοφ.

Να σημειωθεί ότι οι κοινές ασκήσεις Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη συμφωνία συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα μεταξύ Μπακού και Άγκυρας.

2

Σημειώνεται ότι οι ασκήσεις, που διεξάγονται με τη συμμετοχή διαφόρων τύπων στρατευμάτων, στρατιωτικού και ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και της στρατιωτικής αεροπορίας του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Τουρκίας, καλύπτουν την πόλη Μπακού και τα εδάφη των περιοχών Astara, Jabrayil και Imishli.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ειδικών Δυνάμεων, των Στρατευμάτων Μηχανικών, των στρατευμάτων πυραύλων και πυροβολικού του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτελούν διάφορες εκπαιδευτικές εργασίες μάχης.

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, λαμβανομένων υπόψη των μεθόδων διεξαγωγής σύγχρονης μάχης, εκτελούνται διάφορα καθήκοντα σχετικά με τη χρήση πυροβολικού, αεροπορίας και άλλων τύπων στρατευμάτων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, οργάνωση συνοχής, οικοδόμηση πλωτών γεφυρών σε ποτάμια για διέλευση, καθώς και στρατεύματα αποβίβασης στα βάθη ενός εικονικού εχθρού. 

Η κύρια προσοχή κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων δόθηκε στη διασφάλιση της μαχητικής συνοχής στην αλληλεπίδραση των στρατευμάτων, στη βελτίωση της διοίκησης και του ελέγχου, στην ανταλλαγή εμπειριών και στην αύξηση του επαγγελματισμού του προσωπικού», αναφέρει η έκθεση.

3

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ