Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ και δάκρυα στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του μαθητή της ΣΤ Δημοτικού στις Σέρρες που έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου. Στην τοπική κοινωνία οι γονείς των παιδιών είναι «παγωμένοι» ενώ η οικογένεια του 11χρονου δεν μπορεί να πιστέψει πώς έχασε τον άγγελό της, τόσο άδικα, μέσα στον χώρο του σχολείου.

Συμμαθητές του 11χρονου αγοριού αγοριού που καταπλακώθηκε όταν μετά την έκρηξη, η πόρτα εκσφενδονίστηκε και τον καταπλάκωσε αφήνουν κεριά, λουλούδια και σημειώματα έξω από την είσοδο του σχολείου που παραμένει κλειστό σήμερα, όπως και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

serres4serres1

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» έγραψε ένας φίλος του 11χρονου Βασίλη και άφησε το σημείωμα στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι, όπως φαίνεται στις εικόνες του ThessToday.gr και του epiloges.gr

serres3

serres sym1serres7serres8

Ο συμμαθητής του 11χρονου που είδε τον Βασίλη να πέφτει νεκρός, περιέγραψε στους δημοσιογράφους τα δραματικά δευτερόλεπτα:

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα, η οικογένεια του 11χρονου θα τον αποχαιρέτησει στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών. Σύμφωνα με τους γιατρούς που παρέλαβαν τη σορό του παιδιού, ο 11χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο σήμερα πραγματοποίησαν έρευνα πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

Η κοινωνία ζητά απαντήσεις σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που στοίχησε τη ζωή του παιδιού- το οποίο βρισκόταν σε ασφαλή υποτίθεται χώρο – μέσα στο σχολείο.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σειρά λαθών, αφού αρχικά οι εργασίες μετατροπής του καυστήρα σε λέβητα με γεωθερμία δεν έπρεπε να γίνουν την ώρα που βρίσκονταν παιδιά στο σχολείο. Μάλιστα, οι μηχανικοί είχαν σε λειτουργία τον λέβητα όσο έκαναν την μετατροπή του.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε άμεση διερεύνηση ευθυνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ