Ακης Τσελέντης για το δέντρο στο Συνταγμα: Φτωχοί άστεγοι πεινάτε; Φάτε χριστουγεννιάτικα φανταχτερά στολίδια και λαμπιόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Μαρία Αντουανέτα: Φτωχοί άστεγοι πεινάτε; Φάτε χριστουγεννιάτικα φανταχτερά στολίδια και λαμπιόνια)

Πριν λίγες ημέρες στήθηκε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, (πήγαμε να μιμηθούμε την Νέα Υόρκη βλέπετε γιατί όλα τα άλλα μια χαρά είναι στην Αθήνα), με δημάρχους από όλο τον κόσμο, και όλοι μαζί – μετά από αντίστροφη μέτρηση – φωταγώγησαν το μήκους 21 μέτρων (λέτε και ανα ήταν 10 μέτρα κατι θα παθαίναμε) έλατο, που δεσπόζει στην πλατεία.

Όμως λίγα μέτρα πιο κάτω από τα φανταχτερά φώτα, υπάρχει η εικόνα της άλλης Αθήνας, που αντικατοπτρίζει την κατάσταση που βιώνουν συμπολίτες μας. Μια άστεγη ηλικιωμένη έχει στολίσει χριστουγεννιάτικα το πεζοδρόμιο που έχει βρει καταφύγιο, για να δώσει μια γιορτινή νότα, ελπίζοντας σε ένα θαύμα…

Η Αθήνα, έχει δυο όψεις: Την εορταστική, την χαρούμενη, την λαμπερή με τα φώτα, τους στολισμούς και τα πολύχρωμα λαμπιόνια. Και την άλλη, την σκοτεινή, με τους άστεγους, πλάι στις βιτρίνες, τους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο.

Η στολισμένη πόλη της Αθήνας μπορεί εδώ και ημέρες να έχει βάλει τα γιορτινά της όμως ακόμη και στον πιο πολυσύχναστο δρόμο, την Ερμού, που σφύζει από κόσμο κάποιες «σκιές», που για πολλούς περνούν απαρατήρητες, αναζητούν λίγη ανθρωπιά.

Είναι οι άστεγοι που κάθονται διακριτικά στις σκοτεινές γωνιές της στολισμένης πόλης προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν ακόμη ένα βράδυ μέσα στο κρύο.

Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν γιορτές, αλλά απλώς ακόμη μια μέρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, ελπίζοντας σε λίγη βοήθεια από τους περαστικούς. Λίγο φαγητό, ένα παλιό ρούχο, πολλές φορές απλά ένα χαμόγελο, αρκούν για να νιώσουν και αυτοί ένα σκίρτημα θαλπωρής και ζεστασιάς.

Πρέπει να βλέπουμε και αυτές τις εικόνες και να μην θαμπωνόμαστε απο τα τα λαμπερά φωτάκια και τις μουσικές. Καλοί οι οικονομικοί δείκτες αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι ανθρωπιστικοί δείκτες που κάθε άλλο παρά καλά πάνε. Για να μην αναφερθώ στους Εθνικούς που εκεί πάμε από το κακό στο χειρότερο.

κκ του Χριστουγεννοστολισμενου Δήμου για δείτε και αυτό:
Τριτη ημερα ο ηλικιωμενος στη σταση δε μιλαει
Κ το ποδι του εχει πληγη δεμενο
Καποιος ερυθρος σταυρος δεν υπαρχει
Καποιος απο το δημο;;;;;.

Το τηλεφωνο των αστεγων συνεχως εχει μουσικη…..

Ειναι Αθηνα
Οδος Ιπποκρατους
Σταση Τσιμισκη
Απο Λ Αλεξανδρας προς κεντρο Αθηνα τρεις στασεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ